Sinterklaas

Sinterklaas komt er weer aan. Hoe gaan we er dit jaar met zoon mee om? Eigenlijk helemaal niet. Hij snapt er nog niets van en zal ook bij het uitpakken van de cadeautjes het uitpakken waarschijnlijk interessanter vinden.

Van de opa's en oma's krijgt hij wel een cadeautje. Mijn ouders geven een knuffel en een zelfgebreide muts. Lekker voor op de fiets met deze kou. Van mijn schoonouders krijgt hij kleding. Leuke en nuttige cadeaus en die knuffel is meer om neer te zetten op zijn nieuwe kamertje. Het oog wil ook wat ;-).

Mochten we het sinterklaasfeest ook daadwerkelijk gaan vieren bij de opa's en oma's, waar we tot nu toe nog niets over gehoord hebben, dan staat er namens ons voor zoon ook nog een cadeautje klaar.
Na zijn geboorte heeft een duplotrein gekregen van onze buren. Deze zit nog in de originele verpakking. Soms mag je een kindje best een beetje voor de gek houden.

Daarnaast heb ik op voorhand een tweedehands treinbaan van de ikea gekocht. Deze kocht ik voor Sinterklaas maar als ik zoon zo zie ga ik deze toch bewaren tot hij 2 jaar wordt.

Hoe vullen jullie Sinterklaas in? Alleen nuttige cadeaus of ook speelgoed? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Toen mijn meisje een peuter was vierden wij sinterklaas nauwelijks. Pas nu, nu ze vijf jaar is, is het een dingetje en zie ik haar vol spanning bezig met daken, schoenen en liedjes.

    Ik ben zelf niet zo van de commerciële feesten en de pietendiscussie bemoeilijkt het nog verder om het verhaal te vertellen. Ik vind het namelijk niet oké dat mensen zich gekwetst voelen door oude tradities. Ook daarin leer ik veel van mijn kleuter: alle pieten zijn geschminkt, de ene wat meer dan de andere, en dat is géén probleem voor haar.

    Wat betreft cadeaus is het altijd een mix tussen leuk en nuttig geweest, ook dit jaar. Zij is ook blij met sloffen, een maillot en een jurk. En ook wat betreft budget en "schoencadeautjes" doen we rustig aan: twee keer per week de schoen zetten waarin ze dan een kleinigheidje van minder dan 1 euro vindt (een paar chocolademunten bijvoorbeeld, en dan een week later weer). Op De Dag zelf is het voor max 25 euro, en bij opa en oma doen we surprises voor max 20 euro, want Sinterklaas komt niet bij oude mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen mijn jongste een baby was en mijn oudste een peuter hebben wij voor haar drie keer dezelfde sokjes in haar schoen gestopt. En ook een keer een lepeltje. :-) Dat hield het leuk voor de oudste, en voor ons ook.

    We geven nu meestal iets nuttigs en iets leuks: een mooie pyjama bijvoorbeeld, en iets van Lego.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe een combinatie van nuttige dingen, zoals pyjama's, handschoenen etc. en leuke dingen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.