Doorgaan naar hoofdcontent

De goedzak

Gisteren deed ik de boodschappen en bij het naar buiten gaan zag ik dat hij er weer stond: de bak waar je de goedzak in kunt leveren. Een actie van Albert Heijn die ik gisteravond ook op de televisie voorbij zag komen.

Hoe werkt het? Je neemt een plastic zak mee. Hierin stop je het speelgoed wat jij weg wilt geven aan kinderen die het minder goed hebben. Officieel is het voor kinderen in Nederland. Maar onze Albert Heijn schenkt het aan kinderen in Roemenië. Op de zak noteer je ook de leeftijdsgroep, bij ons is het voor kindjes van 0-3.

Vorig jaar deed ik ook al mee, toen leverde ik twee volle zakken in. Het scheelt dat zoon niet ontzettend veel speelgoed heeft, maar toch is de tas inmiddels vol en zal ik straks bij het halen van mijn wekelijkse broodbestelling hem gelijk weer even inleveren. Kindjes straks blij en bij ons weer opgeruimder!

Hebben jullie al van deze actie gehoord en misschien wel meegedaan? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Mooie actie vind ik dit! Wij brengen ons oude speelgoed meestal naar een stichting die het opknapt, en dan in een soort van winkel uitstalt. Daar mogen mensen die van de voedselbank gebruik maken in de maand dat hun kind jarig is, een mooi cadeau uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ook een mooi doel! Dat ken ik helemaal niet, ik vind het een fijn idee dat we er andere kinderen blij mee maken.

   Verwijderen
 2. nooit van gehoord, ik zal eens kijken bij de lokale ah. god weet, we hebben genoeg speelgoed te doneren met 4 kinderen onder de 6...
  bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och, ik kan het me voorstellen. Als je kijkt wat 1 kind al kan verzamelen door alle ooms, tantes, opa's en oma's. ;-) Leuk dat ik je op een idee gebracht heb! Succes!

   Verwijderen
 3. Wij halen en brengen het speelgoed meestal bij de kringloop. Ook zijn we lid van de speelotheek, dan prober je het een paar weken uit, en als het steeds weer geleend wordt overwegen we of we het willen aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de kringloop kom ik nauwelijks, de verleiding is daar voor bij mij te groot. Van de speelotheek heb ik al eens meer gehoord. Of dat deze hier in de buurt ook is,geen idee!

   Verwijderen
 4. Wij kochten vroeger speelgoed op rommelmarkten. Speelgoed zoals barbies, lego,playmobiel. Dat hadden de kinderen tot ver in hun pubertijd nog. Verder hadden we buitenspeelgoed als skippybal,bal, schommel,tennis, stoepkrijt. Dat werd stuk gespeeld. Spelletjes hadden we ook en die heb ik nog. Papier en knutselspul ging ook gewoon op. We waren lid van de bieb en de kinderen leerden vroeg koken en bakken, iets wat ze erg leuk vonden.
  Wij waren toen zeker wat men nu arm noemt, maar ik heb niet het idee dat de kinderen leden onder weinig speelgoed. Vooral omdat we veel speelden, samen deden, knutselden, creatief waren, science testjes deden, in het bos struinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag de actie op tv, en ik vind het een heel leuk initiatief!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…