Cadeautips voor een 2-jarige

In september is het alweer zover; onze zoon wordt alweer twee jaar! Nu vind ik het opnieuw best lastig om een cadeau voor zoon te bedenken. Afgelopen jaar hebben we een doos Duplo-blokken gekocht en ik had al een uitbreiding hiervoor op mijn lijstje staan. Een boerderij of dierentuin lijkt me erg leuk voor hem.

Zoals het er nu uitziet kopen we zelf iets kleins voor hem en zullen we daarnaast €50,- op zijn spaarrekening storten. Naast het opsparen van de kinderbijslag sparen we verder niets voor hem. Dus dit is een leuke aanvulling.

Hebben jullie nog leuke tips? Hoe hebben jullie dit gedaan voor jullie kinderen? Ik hoor het graag van jullie!

Reacties

 1. Loopfietsje, dublo werkte bij onze dochter heel goed, loopfietje kan wel prijzig zijn, maar op marktplaats is zat te vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loop fiets hebben we al, €4,- via marktplaats. Een maat groter staat ook al klaar, kregen we van oom en tante van man cadeau. Dus ook tweedehands. Bedankt voor je tips! Duplo is zeker een succes en staat genoteerd!

   Verwijderen
 2. Boeken, Boer Boris is een leuke serie. En hier vinden ze aquaplay ook helemaal het einde maar dat is misschien een beetje een gek cadeau in september.
  Bij twee gingen onze middelste naar de peuterspeelzaal en vroegen we voor hem ook een rugzak, drinkbeker en fruitbakje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tips! Lezen vindt hij super, ik zal eens op Boris Beer googelen. Zoon gaat drie dagen in de week naar de gastouder. Daarnaast peuterspeelzaal vind ik te druk. Rugzakje en drinkbeker hebben we zodoende ook al! Fijne avond.

   Verwijderen
 3. Toettoet auto's + baan, vonden mijn kinderen erg leuk.

  Ik vind trouwens dat de kinderbijslag volledig sparen voor je kind heel veel is. Ik ken bijna geen ouders die dat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik inderdaad ook al naar gekeken. Mijn gastouder heeft deze auto's allemaal en daar is hij drie dagen per week. Besloten dat ik het zonde vind. Papa heeft daarnaast nog heel veel auto's. 😉

   Wij hebben bewust gekozen voor het opsparen. Wanneer nodig pakken we hier gewoon van maar dat is nog niet aan de orde geweest. Hopelijk kunnen we hiervan een studie betalen en bijdragen aan zijn rijbewijs. Al ben ik nog steeds van mening dat het geen kwaad kan als hij hiervoor gaat werken. Heb ik tenslotte zelf ook gedaan.

   Verwijderen
 4. Ja idd RVS beker, RVS trommel en tas. En dan meteen de duurzame versie van Pura vd beker! Daar heeft ie jaren wat aan en je kunt de drinktuit aanpassen ad leeftijd! Ideaal

  Zonnebril, petje, handdoek met naam, voorleesboek van Daan de raceauto of Disney bijvoorbeeld., kleurstiften. Puzzels.

  Toet toet was hier ook zeer gevraagd, maar er is maar weinig mee gespeeld. Persoonlijk vind ik het te duur voor de tijd dat ermee gespeeld wordt. Cars en Planes voertuigjes? En idd bovenal, Duplo. Maar wij hebben echt teveel :D

  Zachte bal of zo'n grote dobbelsteen? Leuk voor buitenspelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Duplo is hier ook echt een succes. Hij wordt graag voorgelezen en vandaag deed hij opeens de puzzel. Die heeft hij dus ook door en komt ook op het lijstje.
   Buiten spelen is fantastisch en hij kreeg laatst al een bal. Haha wat een verwend kind als ik dit allemaal zo opsom. (Al hebben wij zelf nauwelijks speelgoed gekocht voor hem)

   Verwijderen
 5. Een trampoline is erg leuk. Mijn kleinzoon die in september ook twee wordt geniet er enorm van. Het .speelhuisje en het glijbaantje zijn bij hem ook erg populair.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u voor de tips! Er zit hier een speeltuin om de hoek met de glijbaan en een speelhuis. En ik ben zo bang dat hij brokken maakt. Zoon klimt overval op en springt overal van af. Hij kan dan niet zonder toezicht even naar buiten lopen.

   Verwijderen
  2. Een trampoline klinkt eng (helemaal eens) maar toch zijn wij overstag gegaan. Onze dochter kreeg er een (toen 4). Onze zoon was toen een half. Echt ze leren er zoveel van! De motoriek evenwicht en ook weerbaarheid schiet omhoog. We zien het verschil erg goed met een neefje dat 5 maanden jonger is (ze zijn nu 4) en zonder trampoline. Zoveel houteriger. Dus ik snap je twijfel heel goed, maar zou het toch aanraden!

   Verwijderen

Een reactie posten

Ik ben altijd benieuwd naar de werkwijze van een ander. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om een reactie te ontvangen. Ik zal altijd proberen te reageren. Prettige dag!