Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautips voor een 2-jarige

In september is het alweer zover; onze zoon wordt alweer twee jaar! Nu vind ik het opnieuw best lastig om een cadeau voor zoon te bedenken. Afgelopen jaar hebben we een doos Duplo-blokken gekocht en ik had al een uitbreiding hiervoor op mijn lijstje staan. Een boerderij of dierentuin lijkt me erg leuk voor hem.

Zoals het er nu uitziet kopen we zelf iets kleins voor hem en zullen we daarnaast €50,- op zijn spaarrekening storten. Naast het opsparen van de kinderbijslag sparen we verder niets voor hem. Dus dit is een leuke aanvulling.

Hebben jullie nog leuke tips? Hoe hebben jullie dit gedaan voor jullie kinderen? Ik hoor het graag van jullie!

Reacties

 1. Loopfietsje, dublo werkte bij onze dochter heel goed, loopfietje kan wel prijzig zijn, maar op marktplaats is zat te vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loop fiets hebben we al, €4,- via marktplaats. Een maat groter staat ook al klaar, kregen we van oom en tante van man cadeau. Dus ook tweedehands. Bedankt voor je tips! Duplo is zeker een succes en staat genoteerd!

   Verwijderen
 2. Boeken, Boer Boris is een leuke serie. En hier vinden ze aquaplay ook helemaal het einde maar dat is misschien een beetje een gek cadeau in september.
  Bij twee gingen onze middelste naar de peuterspeelzaal en vroegen we voor hem ook een rugzak, drinkbeker en fruitbakje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tips! Lezen vindt hij super, ik zal eens op Boris Beer googelen. Zoon gaat drie dagen in de week naar de gastouder. Daarnaast peuterspeelzaal vind ik te druk. Rugzakje en drinkbeker hebben we zodoende ook al! Fijne avond.

   Verwijderen
 3. Toettoet auto's + baan, vonden mijn kinderen erg leuk.

  Ik vind trouwens dat de kinderbijslag volledig sparen voor je kind heel veel is. Ik ken bijna geen ouders die dat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik inderdaad ook al naar gekeken. Mijn gastouder heeft deze auto's allemaal en daar is hij drie dagen per week. Besloten dat ik het zonde vind. Papa heeft daarnaast nog heel veel auto's. 😉

   Wij hebben bewust gekozen voor het opsparen. Wanneer nodig pakken we hier gewoon van maar dat is nog niet aan de orde geweest. Hopelijk kunnen we hiervan een studie betalen en bijdragen aan zijn rijbewijs. Al ben ik nog steeds van mening dat het geen kwaad kan als hij hiervoor gaat werken. Heb ik tenslotte zelf ook gedaan.

   Verwijderen
 4. Ja idd RVS beker, RVS trommel en tas. En dan meteen de duurzame versie van Pura vd beker! Daar heeft ie jaren wat aan en je kunt de drinktuit aanpassen ad leeftijd! Ideaal

  Zonnebril, petje, handdoek met naam, voorleesboek van Daan de raceauto of Disney bijvoorbeeld., kleurstiften. Puzzels.

  Toet toet was hier ook zeer gevraagd, maar er is maar weinig mee gespeeld. Persoonlijk vind ik het te duur voor de tijd dat ermee gespeeld wordt. Cars en Planes voertuigjes? En idd bovenal, Duplo. Maar wij hebben echt teveel :D

  Zachte bal of zo'n grote dobbelsteen? Leuk voor buitenspelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Duplo is hier ook echt een succes. Hij wordt graag voorgelezen en vandaag deed hij opeens de puzzel. Die heeft hij dus ook door en komt ook op het lijstje.
   Buiten spelen is fantastisch en hij kreeg laatst al een bal. Haha wat een verwend kind als ik dit allemaal zo opsom. (Al hebben wij zelf nauwelijks speelgoed gekocht voor hem)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Die hebben we inderdaad al staan! Groot succes!

   Verwijderen
 6. Een trampoline is erg leuk. Mijn kleinzoon die in september ook twee wordt geniet er enorm van. Het .speelhuisje en het glijbaantje zijn bij hem ook erg populair.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u voor de tips! Er zit hier een speeltuin om de hoek met de glijbaan en een speelhuis. En ik ben zo bang dat hij brokken maakt. Zoon klimt overval op en springt overal van af. Hij kan dan niet zonder toezicht even naar buiten lopen.

   Verwijderen
  2. Een trampoline klinkt eng (helemaal eens) maar toch zijn wij overstag gegaan. Onze dochter kreeg er een (toen 4). Onze zoon was toen een half. Echt ze leren er zoveel van! De motoriek evenwicht en ook weerbaarheid schiet omhoog. We zien het verschil erg goed met een neefje dat 5 maanden jonger is (ze zijn nu 4) en zonder trampoline. Zoveel houteriger. Dus ik snap je twijfel heel goed, maar zou het toch aanraden!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…