Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautips voor een 2-jarige

In september is het alweer zover; onze zoon wordt alweer twee jaar! Nu vind ik het opnieuw best lastig om een cadeau voor zoon te bedenken. Afgelopen jaar hebben we een doos Duplo-blokken gekocht en ik had al een uitbreiding hiervoor op mijn lijstje staan. Een boerderij of dierentuin lijkt me erg leuk voor hem.

Zoals het er nu uitziet kopen we zelf iets kleins voor hem en zullen we daarnaast €50,- op zijn spaarrekening storten. Naast het opsparen van de kinderbijslag sparen we verder niets voor hem. Dus dit is een leuke aanvulling.

Hebben jullie nog leuke tips? Hoe hebben jullie dit gedaan voor jullie kinderen? Ik hoor het graag van jullie!

Reacties

 1. Loopfietsje, dublo werkte bij onze dochter heel goed, loopfietje kan wel prijzig zijn, maar op marktplaats is zat te vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loop fiets hebben we al, €4,- via marktplaats. Een maat groter staat ook al klaar, kregen we van oom en tante van man cadeau. Dus ook tweedehands. Bedankt voor je tips! Duplo is zeker een succes en staat genoteerd!

   Verwijderen
 2. Boeken, Boer Boris is een leuke serie. En hier vinden ze aquaplay ook helemaal het einde maar dat is misschien een beetje een gek cadeau in september.
  Bij twee gingen onze middelste naar de peuterspeelzaal en vroegen we voor hem ook een rugzak, drinkbeker en fruitbakje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tips! Lezen vindt hij super, ik zal eens op Boris Beer googelen. Zoon gaat drie dagen in de week naar de gastouder. Daarnaast peuterspeelzaal vind ik te druk. Rugzakje en drinkbeker hebben we zodoende ook al! Fijne avond.

   Verwijderen
 3. Toettoet auto's + baan, vonden mijn kinderen erg leuk.

  Ik vind trouwens dat de kinderbijslag volledig sparen voor je kind heel veel is. Ik ken bijna geen ouders die dat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik inderdaad ook al naar gekeken. Mijn gastouder heeft deze auto's allemaal en daar is hij drie dagen per week. Besloten dat ik het zonde vind. Papa heeft daarnaast nog heel veel auto's. 😉

   Wij hebben bewust gekozen voor het opsparen. Wanneer nodig pakken we hier gewoon van maar dat is nog niet aan de orde geweest. Hopelijk kunnen we hiervan een studie betalen en bijdragen aan zijn rijbewijs. Al ben ik nog steeds van mening dat het geen kwaad kan als hij hiervoor gaat werken. Heb ik tenslotte zelf ook gedaan.

   Verwijderen
 4. Ja idd RVS beker, RVS trommel en tas. En dan meteen de duurzame versie van Pura vd beker! Daar heeft ie jaren wat aan en je kunt de drinktuit aanpassen ad leeftijd! Ideaal

  Zonnebril, petje, handdoek met naam, voorleesboek van Daan de raceauto of Disney bijvoorbeeld., kleurstiften. Puzzels.

  Toet toet was hier ook zeer gevraagd, maar er is maar weinig mee gespeeld. Persoonlijk vind ik het te duur voor de tijd dat ermee gespeeld wordt. Cars en Planes voertuigjes? En idd bovenal, Duplo. Maar wij hebben echt teveel :D

  Zachte bal of zo'n grote dobbelsteen? Leuk voor buitenspelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Duplo is hier ook echt een succes. Hij wordt graag voorgelezen en vandaag deed hij opeens de puzzel. Die heeft hij dus ook door en komt ook op het lijstje.
   Buiten spelen is fantastisch en hij kreeg laatst al een bal. Haha wat een verwend kind als ik dit allemaal zo opsom. (Al hebben wij zelf nauwelijks speelgoed gekocht voor hem)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Die hebben we inderdaad al staan! Groot succes!

   Verwijderen
 6. Een trampoline is erg leuk. Mijn kleinzoon die in september ook twee wordt geniet er enorm van. Het .speelhuisje en het glijbaantje zijn bij hem ook erg populair.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u voor de tips! Er zit hier een speeltuin om de hoek met de glijbaan en een speelhuis. En ik ben zo bang dat hij brokken maakt. Zoon klimt overval op en springt overal van af. Hij kan dan niet zonder toezicht even naar buiten lopen.

   Verwijderen
  2. Een trampoline klinkt eng (helemaal eens) maar toch zijn wij overstag gegaan. Onze dochter kreeg er een (toen 4). Onze zoon was toen een half. Echt ze leren er zoveel van! De motoriek evenwicht en ook weerbaarheid schiet omhoog. We zien het verschil erg goed met een neefje dat 5 maanden jonger is (ze zijn nu 4) en zonder trampoline. Zoveel houteriger. Dus ik snap je twijfel heel goed, maar zou het toch aanraden!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!