Doorgaan naar hoofdcontent

Marktplaats

De marktplaats verkopen gaan gelukkig ook nog steeds door. Al merk je nu wel dat het minder wordt. Ik ben nog bezig om de kleding van mijn schoonzus te verkopen. Het gaat met een item per keer, dus voorlopig zijn we er nog niet klaar mee.

Onze eigen opbrengst valt me ook niets tegen. Ik hield het bij vanaf het begin van het jaar en inmiddels zitten we op een prachtig bedrag van €180,50. Er staan nog heel wat advertenties op marktplaats. Met een beetje geluk zitten we eind van het jaar rond de €300,-. Een mooi streven lijkt me. Het geld wat via de rekening binnen komt gaat rechtstreeks naar de spaarrekening. Alles wat hier opgehaald wordt en contant betaald wordt gaat in de spaarpot.

Van deze spaarpot betaal ik o.a. de kapper en de collecte. Ook mijn verjaardagsgeld stopte ik erin en daarvan gingen we een keer naar de McDonalds en ook kocht ik een mooie opbergkist voor zoon zijn speelgoed. De kist dient inmiddels ook als bijzettafel. Dubbel plezier.

Hoe gaan jullie verkopen? Gebruiken jullie nog een ander 'kanaal' naast of in plaats van Marktplaats? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Mijn zus gaat verhuizen en ik heb een aantal dingen meegenomen om via de locale FB te verkopen. Tot nu toe is alleen een krikje gelukt.
  En zelf kocht ik tijdje geleden een houten quilt/handoekenrekje om boven neer te zetten. Het bleek met krijtverf te zijn behandeld en dat was niet mooi, dus helemaal afgeschuurd, 2x in de rondverf en toen vond ik het eigenlijk toch niet zo geschikt. Gisteren voor zelfde bedrag weer verkocht, dus voor niets gewerkt aan het schuren en verven. Maar het stond in de weg en het waren dezelfde mensen die het krikje ophaalden. Nu de rest nog, honden en kinderspullen. Komt ook wel iemand voor als je geduld hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allerlei kammen voor langharige hond en tuigje, knipperlichthalsband etc. en een Hondenzwemvest had ik nog nooit van gehoord.

   Verwijderen
  2. Haha, ik begreep hem inderdaad. 😉 Lief dat je dat ook aangeboden hebt. Ik vind het meestal wisselend. Soms gaat het heel vlot en andere keren is het heel stil.

   Verwijderen
 2. Jep, ook via de lokale FB-groepen. Gaat goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Ik deed dit ook veel maar het valt erg stil de laatste tijd dus mijn focus is iets meer op Marktplaats.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!