Doorgaan naar hoofdcontent

Onrust #2

Zoals ik eergisteren al liet weten zijn wij flinke stappen aan het maken om rust te krijgen in ons hoofd, lijf en gezin. Ik accepteerde mijn nieuwe werksituatie en dit geeft me al heel veel rust.

Na de aanrijding zit ik met de gevolgen van mijn gebroken elleboog, gelukkig niet heel pijnlijk maar vaak wel lastig. Afhankelijk zijn van anderen is niets voor mij. Nog een kleine maand en ik weet weer meer na een gesprek met de chirurg. Mijn arm draaien gaat slecht en ook kan ik geen kracht zetten. Op aanraden van de arts moet ik dit wel stimuleren. Ik vind het een eng en vervelend idee dat dit misschien wel blijvend is. Met deze onrust kan ik helaas niet veel en dus wachten we maar gewoon af.

Nu verder over de werksituatie van man. In onze vriendengroep heeft man regelmatig aangegeven dat hij het niet naar zijn zin had op het werk. Toen wij het nieuws hoorden van de verkoop hebben we samen besloten om onze oren en ogen open te houden voor een nieuwe baan. Allereerst was het de vraag in welk vakgebied man wilde gaan zoeken. Zijn eerste opleiding bestond uit o.a. installatietechniek en elektra. Uiteindelijk besloot hij een vervolgopleiding te volgen voor tuinder en zo aan te sluiten bij het familiebedrijf.

Nu is het hem duidelijk geworden dat zijn interesse niet langer bij het tuindersvak liggen maar dat hij juist zijn kennis m.b.t. de installatietechniek wil vergroten en hier een baan in wil gaan zoeken. Het zoeken bleek alleen niet nodig. Doordat man in de vriendengroep dus al eens had laten weten dat hij graag zou willen switchen werd hij twee weken geleden gebeld door het bedrijf waar een vriend van ons ook werkt. Vriend had zich uitgelaten over man en het bedrijf wilde toch wel graag een kennismakingsgesprek.

Omdat man de basis weet maar nog veel moet en wil leren was het financiële plaatje vooral heel belangrijk voor ons. Voordat er überhaupt een kennismakingsgesprek plaats had gevonden werd al aangegeven dat het salaris geen vetpot zou zijn. Niet echt iets wat je wilt horen als je net een huis gekocht hebt. Dankzij ons Excelbestand konden we vrij gemakkelijk zien dat we de komende jaren best toe konden met €200,- per maand minder. Het sparen zou niet zo snel meer gaan en ook zouden we veel keuzes moeten maken m.b.t onze uitjes en aankopen. Niet dat we dit nu niet al doen, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

Vorige week maandag mocht man op gesprek komen. Zijn eerste sollicitatie gesprek en dat heeft hij geweten. Twee man sterk stelden allerlei vragen en zonder dat hij erop bedacht was mocht hij het koffiezetapparaat gaan repareren. Ondanks dat het erg overweldigend was geweest was man gelijk al enthousiast. Afgelopen vrijdag zou man horen hoe of wat, hij was niet de enige sollicitant. Op donderdagmiddag werd hij gebeld of hij toch  diezelfde avond nog eens op gesprek wilde komen.

Ze waren erg tevreden en wilde hem graag hebben. Zo graag zelfs dat ze gewoon €1.955,- bieden, precies hetzelfde wat hij nu verdiend. Ik ben zo trots op hem. Het bedrijf heeft hem uiteindelijk actief binnen gehaald. Wat kan dat veel doen voor iemand zijn zelfvertrouwen, hij loopt gelijk weer rechtop. ;-)

De verandering voor ons op een rijtje;
- Man krijgt een bus van de zaak. Hij wordt leerling service monteur en zal van klant naar klant gaan rijden. Een nieuwe auto blijkt geen noodzaak.
- Werkkleding en schoenen worden voortaan door het bedrijf aangeleverd. Nu moeten wij dit allemaal zelf betalen. Dit kost aan schoenen alleen al €100,- per jaar.
- Man is vaker thuis, zo kunnen we samen gaan ontbijten. Man werkt nu 45 uur, dit worden er 40. Werktijden zijn 7.30 tot 16.30. Misschien kunnen we dus op den duur de tijden van de gastouder beperken.
- Onderhoud van de CV ketel kan man zelf op gaan pakken.
- Financieel veranderd er dus helemaal niets. Het wordt zelfs op dezelfde dag uit betaald dus ook m.b.t. de automatische afschrijvingen hoef ik niets aan te passen.
- Zoals ik hierboven al aangaf, man heeft duidelijk meer zelfvertrouwen en kijkt uit naar zijn nieuwe baan. 18 september gaat hij van start. Nog maar vijf weken werken want we hebben ook nog drie weken vakantie.

Hè hè, heel wat onrust weggewerkt met een aantal goede gesprekken. Hoe pakken jullie dit thuis aan? Loop je al gauw te lang door met je gevoelens? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wat fijn dat hij een andere baan heeft, een baan waar zijn hart meer in ligt. Goede perspectieven ook want er is zo'n tekort aan dit soort mensen, reparateurs/elektra/monteurs/installatietechniek. Komende jaren steeds weer wat bijscholen en op den duur hogere schaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik vind het ook zo'n fijne stap die hij maakt. De uitdaging mist hij nu.

   Verwijderen
 2. Wat een super positieve ontwikkeling en wat fijn voor jullie allebei. Er is altijd wel werk in vakgebieden waar je met je handen en je hoofd werkt. Vakmensen zijn weer gewild en belangrijk. Fijn hoor. Gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben er ook zeker van dat hij hier wel goed zit.

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd. Dat zal een hoop meer rust en ook innerlijke tevredenheid bij je man geven. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, dat is precies wat het doet en dat miste ik zo erg. Heel prettig!

   Verwijderen
 4. Wauw, wat een schitterend nieuws zeg! Van harte gefeliciteerd!! Geniet van je vakantie straks en sterkte voor je man met de laatste loodjes op z'n werk :)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn hè! Die vakantie gaat helemaal goed komen. Ik ben inderdaad benieuwd hoe het zal verlopen bij zijn huidige baan. We zullen het zien!

   Verwijderen
 5. Fijn dat je man een nieuwe baan heeft, dat klinkt heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…