Doorgaan naar hoofdcontent

Spaardoelen

Een van onze spaardoelen is het vervangen van de garagedeur. We zijn volop prijzen aan het opvragen, ik heb alleen het idee dat de bedrijven een zeer volle agenda hebben. Ik krijg nauwelijks reacties terug. Toch wel prettig als we enig idee hebben wat we kwijt zouden zijn. Zelf hebben we het doel gezet op €3.000,-. Dit hebben we inmiddels bij elkaar gespaard en vinken we dus af! De garage heeft even voorrang. Toen wij in januari verhuisden merkten wij pas hoe slecht de deur aansluit. Op de bank waait de wind letterlijk door je haar en hoor je de wind gieren in huis. Om hoge stookkosten te voorkomen willen we deze voor de winter vervangen.

Dan volgt de buffer, de buffer is momenteel erg laag, we praten hier over ongeveer €700,-. Eind deze maand krijgt man weer loon. We sparen dan wat er nog op de lopende rekening van man staat én een vast bedrag voorafgaand aan de maand (€220,-). Als ik nu naar het saldo kijk sparen we deze maand in totaal nog €470,- en staat de teller dus op €1.170,-. Het doel voor de buffer is om zo spoedig mogelijk op €3.000,- uit te komen. Dit is nog vrij laag voor een buffer, maar dit heeft een reden.

Dit heeft alles te maken met de lening die we hebben afgesloten bij onze (schoon)ouders. Het gaat om €20.000,- die we in stappen van €500,- af willen gaan lossen. In overleg hebben we besloten om eerst de garagedeur te vervangen en de buffer iets op te schroeven en daarna de schuld pas te verlagen. Ik hoop de eerst aflossing begin volgend jaar te doen, ik ben benieuwd of dit lukt. Ik houd jullie op de hoogte.

Zijn jullie spaardoelen al behaald zo met de zomer? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Dan zijn we niet de enige die een lage buffer 'aandurven' ;-). Momenteel al € 12.000,- ivm sparen voor verhuizing maar straks zakt 'ie gerust weer richting 0. Ik vind dat nooit zo'n probleem omdat er iedere maand toch genoeg binnenkomt en we zo weer met € 1.000,- per maand kunnen stijgen. Groot gelijk dat de garagedeur en het aflossen van de lening nu even prioriteit heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ja he. Soms moet je keuzes maken en met €3.000,- kun je denk ik toch een hoop wanneer het nodig is.

   Verwijderen
 2. Wij ook hoor. We zijn begin van het jaar verhuisd naar een koopwoning, weg dikste deel vd buffer. Gelijk ook goed aangepakt met bepaalde zaken en het slinkt mooi hoor. Ik had berekend dat we vanaf eind september weer kunnen gaan sparen, we hebben nu 600 staan en ik wil hier ook echt niet aankomen! We maken ons niet druk, iedere maand is er weer nieuwe loon en daar kunnen we fijn van sparen....Komt wel weer goed.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat inderdaad gewoon heel snel. Maar gelukkig verdienen we niet slecht en kunnen we überhaupt sparen.

   Verwijderen
 3. Het is schoolvakantie dus vandaar dat je van bedrijven nu niet zo snel iets hoort..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het hier over maanden terug. Maar ach het komt goed. Nu inmiddels twee reacties.

   Verwijderen
 4. Ik ben op dit moment wel even tevreden met de stand van mijn spaarrekening. Maar ik moet binnenkort btw betalen dus dan gaat het weer omlaag.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is vaak het probleem met die spaarrekeningen hé. Helaas!

   Verwijderen
 5. Op dit moment maakt de spaarrekening me blij, maar dat is wel al anders geweest. Als er een eigendom gekocht moet worden zakt die spaarrekening vlot naar 1000€ of minder. Lijkt me logisch als je zo min mogelijk wil lenen.
  Op dit moment maakt de spaarrekening me wel blij, maar ik weet nu al dat er volgend jaar waarschijnlijk een (dure) nieuwe auto 'moet' komen (vriendlief!).
  Dan kan ik weer van 0 beginnen :-/
  Achja, ieder zn prioriteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker zo, sparen is iets heel persoonlijks.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…