Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeaus

De laatste tijd zit ik echt weer bovenop onze uitgaven. Het valt me op dat we behoorlijk veel geld aan cadeautjes uitgeven. Niet eens dat we gek doen, maar het is vooral het aantal cadeaus wat me verbaast. Even een opsomming van de maanden juli, augustus en september.

Juli:
- Eigen verjaardagscadeau, VIP-arrangement met vrienden. Man 'gaf' dit aan mij cadeau. Voor mijn verjaardag kreeg ik een bioscoopbon t.w.v. €10,- en dus kostte ons dit €49,50.
- Vrienden zijn samen gaan wonen en gaven een BBQ. Het cadeau gaven we gezamenlijk en kwam neer op €8,50.

Augustus:
- We verwachten een nichtje en een goede vriendin krijgt een zoontje deze maand. Ik maakte twee slabben, twee kaartenhangers, een labeldoekje en ik haakte nog een deken. Als aanvulling op deze zelfgemaakte cadeaus kocht ik nog kleding. Exclusief het materiaal van de zelfgemaakte cadeaus komt dit op €20,-.
- Zus en neefje jarig. Neefje krijgt een wheely bug van mijn familie. Onze bijdrage: €15,-. Voor zus nog geen cadeau idee maar het budget is €20,-.

September
- Mijn nichtje trouwt deze maand en deze week kregen we de uitnodiging. In de begeleidende brief werd verzocht om een kleinigheidje mee te nemen en deze bij binnenkomst te overhandigen zodat het als gezamenlijk cadeau aangeboden kan worden aan het bruidspaar. Hieraan besteedde ik €6,-, hiermee sponsorde ik gelijk het goede doel. De attentie in de envelop wordt €20,-. In totaal dus €26,-.
- Vrienden hebben een huis gekocht, wonen inmiddels samen en gaan het in september vieren.  Ze krijgen hetzelfde cadeau als de vrienden in juli t.w.v. €8,50.
- Zoon is jarig. We bestelden zijn cadeau al. Een boerderij van Duplo. We hadden hem al op het oog bij Bol.com voor het schrikbarende bedrag van €200,-. We besloten hem bij een andere site te bestellen. Hier werd hij aangeboden voor €139,99. Het pakket liet ik bezorgen bij een Kiala kunt en het koste ons nu €141,94. Een besparing van €58,06. Inmiddels is hij zelfs alweer een tientje duurder op die website. (Schoon)ouders betalen mee, uiteindelijk kost het ons €41,94. €8,06 gaat naar spaarrekening van zoon.
- Vriendin is jarig. Voor mijn verjaardag kreeg ik een cadeaubon van Rituals en kocht daar een cadeau verpakking voor t.w.v. €17,-. Met inlevering van de bon nog maar €7,-.

Dit zijn alleen nog maar de geplande uitgaven. Het komt wel eens voor dat ik opeens een uitnodiging krijg die ik niet had verwacht. Het totale bedrag komt uit op €194,44. Het gemiddelde bedrag per maand zal rond de €30,- liggen.

Nu zijn er twee eigen verjaardagen, dus hoger budget, twee verwachte kindjes en een bruiloft. Dit geschetste beeld bestaat dus voornamelijk uit uitzonderingen.

Hanteren jullie een budget? Hebben jullie ook te maken met dure cadeau maanden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Kinderen krijgen stiften,potloden,kleurboeken, springtouwen,bakmix met schort...dat soort dingen. Altijd in aanbieding gekocht,of zelf gemaakt, nooit meer dan 7,50.
  Volwassenen kom ik ook zoiets uit. Mijn vrienden zijn blij met een pot homemade cruesli, jam of zeep, een tweedehands petroleumstel, een zelfgemaakte houten pollepel of een dagje samen het bos in om te wandelen. Ikzelf ben ook blij met dit soort cadeautjes. Duplo en Lego kocht ik vroeger tweedehands. Net als fietsjes en ander groot kinderspeelgoed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het zo kunt regelen! Ik maak ook veel zelf, maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen vind het prettig om een zelfgemaakt cadeau te ontvangen. En daarbij is besparen en aflossen niet gelijk een hot item in onze vriendengroep. Verder krijgt zoon alles tweedehands dus een keer een nieuw cadeau mag ook best een keer. 😉 Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…