Doorgaan naar hoofdcontent

Smartengeld

Na de aanrijding kreeg ik een mail dat de verzekering graag contact met mij wilde hebben om de gehele situatie te bespreken. In de mail heb ik aangegeven dat ik nog een gesprek met de chirurg gepland had staan, met de vraag of we daarna contact konden hebben.

Op dinsdag had ik eerst een afspraak bij radiologie voor een foto. Vervolgens een afspraak bij de chirurg om de foto te bespreken. De breuk is geheeld en ik moet starten met fysiotherapie. Mijn linkerarm heeft een beetje de vorm van een boemerang als ik hem probeer te strekken. Niet helemaal zoals het hoort.

Woensdagmiddag werd ik gebeld door de verzekering van de man die me aangereden heeft. Het was een prettig gesprek waarin ik precies aan kon geven hoe alles verlopen was en hoe ik me voel. Diezelfde middag kreeg ik per mail een bevestiging van het bedrag dat overgemaakt zou worden: €1.000,-!

Donderdag stond het zelfs al op mijn rekening. Wat ik ermee deed laat ik nog weten. Binnenkort heb ik de eerste fysiotherapie. Voorlopig is de zaak nog niet afgehandeld en over twee maanden hebben we opnieuw contact. Het bedrag zou eventueel nog kunnen stijgen.

Reacties

 1. Goed dat je al zo snel een voorschot hebt gekregen. Je hebt natuurlijk ook kosten en het is prettig dat die vergoed worden. Denk aan je eigen risico, eigen bijdragen voor sommige zorg (bijvoorbeeld fysio), reiskosten en dergelijke. Even allemaal goed noteren voor je akkoord gaat met het eindbedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Hans! Ik heb inderdaad alles genoteerd. Ik heb de reiskosten ook al door moeten geven. Hoop rompslomp maar je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet bijhoudt..

   Verwijderen
 2. Ik had ook een reactie gegeven, niet geplaatst of heb ik zelf iets verkeerd gedaan? Ik vroeg of je extra zorgkosten ook vergoed gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem helemaal niet langs zien komen Ineke, fijn dat je opnieuw reageert! Alle zorgkosten worden vergoed. Ook de fysiotherapeut en eigen risico en wat daar nog bijkomt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!