Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderopvangtoeslag

Vorige week kreeg ik een bericht via MijnOverheid binnen. Van de belasting, over de kinderopvangtoeslag van 2016. In 2016 hebben we te veel kinderopvangtoeslag ontvangen. Maar liefst €449,- teveel.

In het bericht staat dat we binnenkort een acceptgiro ontvangen en of ik het dan over wil maken. Fijn dat ze het zo regelen, dan kan ik het in ieder geval sturen. Ik heb inmiddels het bedrag ontvangen wat ik voorschoot voor de reparatie van mijn fiets n.a.v. de aanrijding. Deze €338,25 heb ik apart gezet op een tussenrekening. Zodra mijn loon binnen is (19 augustus) vul ik het bedrag aan en maak ik het gelijk over. Zo zijn we weer glad en hoeven we onze spaarrekening niet aan te spreken.

Waar het nu aan ligt dat we zo'n - in mijn ogen - groot bedrag terug moeten betalen zou ik niet weten. Zodra er wijzigingen waren in ons loon heb ik dit altijd gelijk doorgegeven. Daarnaast ben ik me er niet van bewust dat we zoon minder naar de gastouder hebben gebracht dan we uitgerekend hadden. Ach ja, ik ben dankbaar dat we zo gemakkelijk het bedrag kunnen voldoen en dat ons spaarsaldo gelijk blijft.

Hebben jullie al bericht ontvangen? Krijgen jullie terug of moeten jullie ook betalen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij hebben ook een afrekening gekregen en moeten EUR 109 betalen. De laatste keer. Dochter is vorig jaar zomer gestopt met de BSO. We wonen vrij ver van school maar vanaf groep 8 mocht ze zelf naar huis fietsen.
  Aan het eind van deze maand betaal ik het bedrag ineens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou heerlijk dat deze kosten niet meer terugkomen. Gelukkig valt het bedrag mee voor je! Ik ga toch nog even bellen n.a.v. De reactie van Carla. ;-)

   Verwijderen
 2. Fijn dat ze het in ieder geval gemakkelijk maken om het bedrag over te maken. Dit zijn toch niet zulke fijne verrassingen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is het zeker niet. Het is toch een flinke maand spaargeld.

   Verwijderen
 3. Ik vind 449 best een flink bedrag. En ik ben eigenlijk een beetje verbaasd dat je dat zo gaat betalen zonder het even uit te zoeken. Met een telefoontje of mailtje weet je vaak wel hoe het zit. Overheidsinstanties maken ook fouten. Best veel zelfs (eigen ervaring :))

  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik heb daar eerlijk gezegd helemaal niet over nagedacht. Gek zeg! Ik zal dat inderdaad eerst een doen. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 4. Balen zeg! Hoog bedrag.

  Ik heb nog geen bericht gehad. Ik reken er eigenlijk op dat ik nog 500€ krijg... op basis van m'n eigen berekeningen hoor!
  Ik zorg altijd dat ik ons inkomen te hoog inschat, en onze uren te laag. Zo probeer ik bijbetalen te voorkomen. Ik heb volgens mij ruim 110uur te weinig aangevraagd over 2016. Dus ik neem aan dat er nog wat geld van terugkomt 😬

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah kijk, dat is natuurlijk ook nog een optie. 2016 is natuurlijk ook het eerste jaar dat wij gebruik hebben moeten maken van de opvang. Misschien wel slim om nu nog wat veranderingen door te voeren. Zou toch leuk zijn, €500,-!

   Verwijderen
 5. Wij kregen €500 omdat we te weinig hadden gekregen. Dat was een leuke meevaller.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, toch zonde geld! Wij mogen vanaf 1 okt mee gaan doen aan het kinderopvangtoeslagencircus! Mooi galgje woord ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker zonde! Ik ga toch maar eens bellen waar dit vandaan komt zodat het volgend jaar niet opnieuw gebeurd. Succes. ;-)

   Verwijderen
 7. af en toe bewn ik blij dat we geen kinderopvangtoeslag of andere toeslagen ontvangen. alleen maar hypotheekrenteaftrek (wat we maandelijks laten uitbetalen) wat hoor ik vaak dat t mis gaat :( wel sta ik aan de andere kant omdat ik zelf gastouder ben. merk veel verschillen bij de ouders. alle kids komen flex, dus geen contracturen oid. meeste ouders kiezen voor wisselende uren per maand en dan dus achteraf een correctie in hun voor of nadeel, afhankelijk van wat ze ingevuld hebben.. 1 ouder pakt t slimmer aan, ook voor mij.. ;) zij zegt registreer sowieso maar 75 uur per maand (dus eigenlijk contracturen) zodat ze achteraf niets hoeft terug te betalen als haar inkomen klopt. omdat de uren zo wel altijd kloppen die ze door heeft gegegeven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest er gelijk aan denken toen ik je naam las. Heel fijn dat je je eigen kindjes gewoon zelf op kunt vangen. Ik heb wel vaste contacturen. 30 in de week. Ik ga van de week bellen, kijken wat ik kan doen om het verder te voorkomen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…