Doorgaan naar hoofdcontent

Autoverzekering

Onze auto is momenteel verzekerd bij Interpolis. De verzekering is All Risk en staat op naam van (schoon)vader, dit is ooit zo geregeld toen man zijn rijbewijs net had. Eens per jaar betalen we de premie. Deze komt neer op €892,21. Dit is €74,35 per maand. Nu onze situatie veranderd is, hogere maandlasten, vind ik het prettiger om deze betaling per maand terug te laten komen.

Het bouwjaar van de auto is 2009 en daarom hebben we ook besloten om de verzekering terug te zetten naar WA + casco. Ik zit met een aantal andere zaken bij United Consumers en hier bleek ik opnieuw goedkoper uit te zijn. De verzekering wordt aangeboden door Delta Lloyd en ik heb gekozen voor een eigen risico van €150,-. Wij hebben momenteel 0 schadevrije jaren omdat de auto op de naam van (schoon)vader stond.

Per 17-8-2017 is de nieuwe verzekering ingegaan en betalen we €82,43. Via het kortingstegoed krijg ik per maand €12,18 terug. De uiteindelijke kosten komen neer op €70,25 per maand en dus besparen we €4,10 per maand, jaarlijks een bedrag van €49,20. Daarnaast bouwen we zelf schadevrije jaren op en zullen we de komende jaren dus dalen met de premie.

Hebben jullie recent de autoverzekering nog omgezet? Hoe is dit verlopen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Nog niet echt een lage premie vind ik. Zou eens op de site van de Bovag kijken. Bieden uitstekende verzekeringen met een goede dekking. Zit er zelf ook met WA-casco en betaal een stuk minder dan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een dure verzekering. Wij zijn All-risk verzekerd en betalen daar 39 euro per maand voor. Is er een reden voor waarom jullie zoveel betalen?

   Verwijderen
  2. We hebben geen schade vrije jaren. We gaan ze nu opbouwen en hopelijk komen we dan met een aantal jaar lager uit.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat ook best een forse premie voor een WA+ verzekering. Geen idee wat de nieuwwaarde van jullie auto is, maar onze auto is all risk verzekerd met 3 jaar aankoopwaarde terug bij total loss en wij betalen een paar euro minder dan jullie nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het ook, een fors bedrag. Maar zonder vrije jaren ben je gewoon erg duur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. Dat haalde ik zo niet uit je bericht, maar dat kan ook aan mij liggen hoor.. :)

   Verwijderen
  2. Het staat er ook niet heel duidelijk zie ik ;-)

   Verwijderen
 4. Zo lang je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, is de premie inderdaad fors. Hier betalen wij voor een WA beperkt casco iets meer dan € 26,00 per maand. Auto uit 2008 met een dagwaarde van € 4.500,00 en uit mijn hoofd 17 schadevrije jaren. Verzekeraar: NederlandvanNu (geen aandelen) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een mooi bedrag! Hopelijk komen wij ooit ook op 17 schadevrije jaren. 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!