Doorgaan naar hoofdcontent

Autoverzekering

Onze auto is momenteel verzekerd bij Interpolis. De verzekering is All Risk en staat op naam van (schoon)vader, dit is ooit zo geregeld toen man zijn rijbewijs net had. Eens per jaar betalen we de premie. Deze komt neer op €892,21. Dit is €74,35 per maand. Nu onze situatie veranderd is, hogere maandlasten, vind ik het prettiger om deze betaling per maand terug te laten komen.

Het bouwjaar van de auto is 2009 en daarom hebben we ook besloten om de verzekering terug te zetten naar WA + casco. Ik zit met een aantal andere zaken bij United Consumers en hier bleek ik opnieuw goedkoper uit te zijn. De verzekering wordt aangeboden door Delta Lloyd en ik heb gekozen voor een eigen risico van €150,-. Wij hebben momenteel 0 schadevrije jaren omdat de auto op de naam van (schoon)vader stond.

Per 17-8-2017 is de nieuwe verzekering ingegaan en betalen we €82,43. Via het kortingstegoed krijg ik per maand €12,18 terug. De uiteindelijke kosten komen neer op €70,25 per maand en dus besparen we €4,10 per maand, jaarlijks een bedrag van €49,20. Daarnaast bouwen we zelf schadevrije jaren op en zullen we de komende jaren dus dalen met de premie.

Hebben jullie recent de autoverzekering nog omgezet? Hoe is dit verlopen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Nog niet echt een lage premie vind ik. Zou eens op de site van de Bovag kijken. Bieden uitstekende verzekeringen met een goede dekking. Zit er zelf ook met WA-casco en betaal een stuk minder dan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een dure verzekering. Wij zijn All-risk verzekerd en betalen daar 39 euro per maand voor. Is er een reden voor waarom jullie zoveel betalen?

   Verwijderen
  2. We hebben geen schade vrije jaren. We gaan ze nu opbouwen en hopelijk komen we dan met een aantal jaar lager uit.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat ook best een forse premie voor een WA+ verzekering. Geen idee wat de nieuwwaarde van jullie auto is, maar onze auto is all risk verzekerd met 3 jaar aankoopwaarde terug bij total loss en wij betalen een paar euro minder dan jullie nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het ook, een fors bedrag. Maar zonder vrije jaren ben je gewoon erg duur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. Dat haalde ik zo niet uit je bericht, maar dat kan ook aan mij liggen hoor.. :)

   Verwijderen
  2. Het staat er ook niet heel duidelijk zie ik ;-)

   Verwijderen
 4. Zo lang je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, is de premie inderdaad fors. Hier betalen wij voor een WA beperkt casco iets meer dan € 26,00 per maand. Auto uit 2008 met een dagwaarde van € 4.500,00 en uit mijn hoofd 17 schadevrije jaren. Verzekeraar: NederlandvanNu (geen aandelen) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een mooi bedrag! Hopelijk komen wij ooit ook op 17 schadevrije jaren. 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…