Autoverzekering

Onze auto is momenteel verzekerd bij Interpolis. De verzekering is All Risk en staat op naam van (schoon)vader, dit is ooit zo geregeld toen man zijn rijbewijs net had. Eens per jaar betalen we de premie. Deze komt neer op €892,21. Dit is €74,35 per maand. Nu onze situatie veranderd is, hogere maandlasten, vind ik het prettiger om deze betaling per maand terug te laten komen.

Het bouwjaar van de auto is 2009 en daarom hebben we ook besloten om de verzekering terug te zetten naar WA + casco. Ik zit met een aantal andere zaken bij United Consumers en hier bleek ik opnieuw goedkoper uit te zijn. De verzekering wordt aangeboden door Delta Lloyd en ik heb gekozen voor een eigen risico van €150,-. Wij hebben momenteel 0 schadevrije jaren omdat de auto op de naam van (schoon)vader stond.

Per 17-8-2017 is de nieuwe verzekering ingegaan en betalen we €82,43. Via het kortingstegoed krijg ik per maand €12,18 terug. De uiteindelijke kosten komen neer op €70,25 per maand en dus besparen we €4,10 per maand, jaarlijks een bedrag van €49,20. Daarnaast bouwen we zelf schadevrije jaren op en zullen we de komende jaren dus dalen met de premie.

Hebben jullie recent de autoverzekering nog omgezet? Hoe is dit verlopen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Nog niet echt een lage premie vind ik. Zou eens op de site van de Bovag kijken. Bieden uitstekende verzekeringen met een goede dekking. Zit er zelf ook met WA-casco en betaal een stuk minder dan jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een dure verzekering. Wij zijn All-risk verzekerd en betalen daar 39 euro per maand voor. Is er een reden voor waarom jullie zoveel betalen?

      Verwijderen
    2. We hebben geen schade vrije jaren. We gaan ze nu opbouwen en hopelijk komen we dan met een aantal jaar lager uit.

      Verwijderen
  2. Ik vind dat ook best een forse premie voor een WA+ verzekering. Geen idee wat de nieuwwaarde van jullie auto is, maar onze auto is all risk verzekerd met 3 jaar aankoopwaarde terug bij total loss en wij betalen een paar euro minder dan jullie nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is het ook, een fors bedrag. Maar zonder vrije jaren ben je gewoon erg duur uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is waar. Dat haalde ik zo niet uit je bericht, maar dat kan ook aan mij liggen hoor.. :)

      Verwijderen
    2. Het staat er ook niet heel duidelijk zie ik ;-)

      Verwijderen
  4. Zo lang je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, is de premie inderdaad fors. Hier betalen wij voor een WA beperkt casco iets meer dan € 26,00 per maand. Auto uit 2008 met een dagwaarde van € 4.500,00 en uit mijn hoofd 17 schadevrije jaren. Verzekeraar: NederlandvanNu (geen aandelen) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een mooi bedrag! Hopelijk komen wij ooit ook op 17 schadevrije jaren. 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.