Autoloze midweek

Na een drukke en vooral dure maand heb ik besloten om te gaan besparen op brandstofkosten. Iedere besparing is momenteel welkom en door de auto wat vaker te laten staan kan ik zo mijn steentje bijdragen.

Waar het eigenlijk op neerkomt is een autoloze midweek. Wanneer we met zijn drieën weg moeten kunnen we niet anders dan de auto pakken. Helaas hebben we door omstandigheden maar één fiets tot onze beschikking. Alles op loopafstand wordt uiteraard gelopen, de rest gaat met de auto. Dit is voornamelijk in het weekend het geval.

Doordeweeks kan ik juist wel vaker de fiets pakken. Ik fiets nog steeds naar mijn werk en breng zoon dan eerst naar de gastouder en haal hem later weer op. Ook de boodschappen gaan tegenwoordig op de fiets, deze doe ik in twee keer. Alle bestemmingen waar ik binnen een half uur met de fiets kan staan ga ik proberen te fietsen. Wel is het zo dat ik kijk naar de weersomstandigheden. Zoon voor op de fiets in de regen vind ik geen optie. Tegen kou kun je je kleden dus dan pakken we gewoon de fiets.

Man heeft tegenwoordig een bus van de zaak en hoeft doordeweeks dus nooit gebruik te maken van de auto. Doordat we nu actief op letten merk ik dat het scheelt in brandstof kosten. Waar we gemiddeld een keer in de drie weken tanken hoop ik dat we het kunnen rekken naar een keer in de vier weken.

We gebruiken de auto niet voor woon-werk verkeer, maar familie en vrienden wonen over het algemeen wat verder weg en hiervoor moeten we nu eenmaal de auto pakken.

Letten jullie bewust op jullie brandstofverbruik? Wat is jullie alternatieve vervoersmiddel? Ik hoor graag van je!

Reacties

  1. Jouw stukje is een goede reminder voor mezelf om weer iets op MP te zetten. Ik heb nog zo'n voetenzak met regencape voor op het voorste fietsstoeltje, nu is het jaargetijde om dat te verkopen natuurlijk ;) Door jouw stukje denk ik er opeens weer aan.
    Ik heb trouwens ooit een 'regentunnel' van basil gehad, zo kon ik toch door de regen fietsen met m'n kind maar werd zij/hij niet nat.

    Wij fietsen zoveel als kan, of gaan met OV. Toch gebruiken we de auto wel een paar keer per week. Mooi als je zo de brandstofkosten kunt drukken toch?
    Zijn er nog meer dingen die je wilt doen om je spaarsaldo zo snel mogelijk op te krikken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat is een goede tip. Ik ken zo'n tunnel niet. Overmorgen verschijnt een blog over ons boodschappenbudget en daarnaast uiteraard de verkopen op marktplaats. Ik heb nog genoeg, ;-).

      Verwijderen
  2. Ik heb een half jaar geleden een bakfiets gekocht. Tweedehands, voor 400 euro. Een Babboe. Met twee wielen voor en eentje achter. Heerlijk stabiel. Ik gebruik hem voor boodschappen (er passen 2 boodschappenkratjes naast elkaar in), de post (ik heb een webshop) en de kleinkinderen. En het scheelt een slok op een borrel met tanken! Daarnaast vind ik het heerlijk om even lekker buiten te zijn op de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat heerlijk! Met de tweede op komst denk ik er aan om een fietskar te halen. Spreekt me om bovenstaande redenen ook aan. Een bakfiets zou een extra fiets betekenen en daar hebben we geen ruimte voor.

      Verwijderen
  3. Wij hebben maar 1 auto. Mijn man werkt ver weg (80 km) en heeft op weekdagen altijd de auto mee, dus ik moet altijd op de fiets of met het OV. Ik ben er aan gewend en we hebben al veel geld bespaard door geen tweede auto aan te schaffen! Nu er een kleine op komst is, zitten we er wel aan te denken om een tweede auto te kopen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben de auto beiden niet nodig voor woon werk verkeer. Ik gebruik hem dus ook niet veel doordeweeks maar het idee dat ik hem heb staan vind ik heel fijn! Ik snap je helemaal.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.