Doorgaan naar hoofdcontent

Overstappen naar Ziggo

Per 25 oktober zijn we overgegaan op Ziggo. Met deze overstap zijn er ook een aantal wijzigingen in onze maandelijkse lasten. Bij KPN namen wij een compleet pakket af; twee mobiele abonnementen en een televisie/internet abonnement. Hiervoor betaalden wij in totaal €84,- per maand. €15,- per telefoonabonnement en €54,- voor het televisie/internet abonnement. Per maand kwam hier nog gemiddeld €6,- bij. Man kijkt graag Formule 1 en moest hiervoor per wedstrijd €6,- betalen.

Voor het gemak ga ik dus uit van €90,- per maand. Ons nieuwe televisie/internet abonnement gaat de eerste zes maanden €39,95 kosten. Onze mobiele telefoonabonnementen gaan doordat we geen compleet pakket meer af nemen bij KPN ook in prijs omhoog. Mijn abonnement gaat per maand €20,- kosten en het abonnement van man stijgt naar €22,50. De nieuwe maandlasten worden €82,45. €1,55 goedkoper in verhouding tot ons vorige pakket. Scheelt zo op het eerste gezicht niet veel, maar alle beetjes helpen. Man hoeft daarnaast niet langer voor Formule 1 wedstrijden te betalen, dit zit bij Ziggo in het pakket. Na zes maanden zal het maandbedrag voor televisie en internet stijgen naar €55,95.

Mijn telefoonabonnement loopt tot juni 2018, bij oversluiten hoop ik rond de €10,-/€15,- uit te komen. Man heeft een grotere bundel nodig en ik hoop dan ook uit te komen rond de €15,-/€20,-. Zijn abonnement loopt helaas nog tot december 2018, hierop zullen we dus voorlopig niet kunnen besparen.

De besparing zal op de langere termijn pas echt gaan tellen, als we de kosten van de telefoonabonnementen terug kunnen brengen.

De overstap ging wat rommelig maar sinds gisteren hebben we dan toch televisie en internet. Heel fijn, ik merk al snel dat ik toch een soort van afhankelijk ben van internet en tv... Slechte gewoonte!

Zijn jullie weleens overgestapt terwijl de besparing niet echt de moeite is? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Eigenlijk stap ik alleen over als er (1) een besparing te behalen is of (2) ik er meer kwaliteit voor terugkrijg. Zit zelf bij Telfort en erg tevreden. Bel elk jaar om het te verlengen en krijg er dan korting voor terug :-). Aanrader! Heb er ook over geschreven op mijn blog.

  Veel plezier bij Ziggo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Tom! Wij kregen bij KPN ook zeer regelmatig korting alleen helaas veel storing in ons signaal voor de televisie en geen HD te ontvangen. Lijkt nu geen probleem te zijn.

   Verwijderen
 2. Wij stappen ook wel eens over elke euro is er weer 1.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.