Doorgaan naar hoofdcontent

Uitverkoop

Het lijkt wel of zoon door heeft dat hij grote broer wordt en dat hij hiervoor nog wel wat mag groeien. Binnen een aantal weken groeide hij uit een heel aantal shirts. Gelukkig ook veel t-shirts, die zal hij de komende maanden sowieso nauwelijks dragen dus dat is geen probleem. Shirts met lange mouwen heb ik wel graag op voorraad in de kast en ik had dus al bedacht dat ik er echt een aantal bij mocht gaan kopen.

Veel kleding van zoon is tweedehands, wanneer ik nieuwe kleding koop komt dit eigenlijk altijd bij de Wibra of de Zeeman vandaan. Kleding van merken vind ik simpelweg te duur. Laatst kocht ik al een stapel kleding tweedehands, hierbij zaten twee lange broeken en een vest dat nu als tussenjas fungeert. Voor deze stapel betaalde ik €4,- per item.

Afgelopen zaterdag gingen we boodschappen doen bij de supermarkt in ons dorp. In het centrum is ook een kledingzaak voor baby's, kinderen en vrouwen. Normaal gesproken koop ik hier niet, zoals ik hierboven al aangeef, ik vind het gewoon te duur. Er hangen merken zoals Name It, Noppies en Tumble & Dry. Zoon heeft deze merken wel, maar dus tweedehands of gekocht met een cadeaubon.

Voor deze winkel stond een rek; winterkleding van 2016 afgeprijsd voor de helft van de helft. Ik vond twee shirts met lange mouwen en een trui van het merk Name It. De originele prijzen kwamen totaal op €40,00. Voor €12,46 nam ik ze uiteindelijk mee! Zeker een aanbieding rek om in de gaten te houden, eerlijk is eerlijk, deze kleding blijft netter in de was.

Hebben jullie weleens van deze mooie aanbiedingen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Bij ons op school is een moeder die tweedehands kleding voor anderen verkoopt. Vooral merkkleding. Ze adverteerd er ook mee op Facebook en zo koop ik weleens merkkleding. Heeeeel soms nieuw, in de uitverkoop van de uitverkoop zeg maar, maar nooit voor de volle mep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier wordt merkkleding ook zeker niet voor de volle mep gekocht. Ik merk dat ik sowieso een soort maximum prijs in mijn hoofd heb bij kleren voor zoon.

   Verwijderen
 2. Jep, recent kocht ik bij de kringloopwinkel voor de kids mooie kleding. Tussen de 1,75 en 3,50 :)... Broekjes, vlotte blousjes voor zoonlief en 1 shirt voor dochterlief met lange mouw voor 1,95.
  Verder ruil ik alles gratis voor de kids. De dingen die ik nu kocht, hadden ze keer op keer niet bij de ruilwinkel. Merkkleding heb ik heel vaak gratis om die reden :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er nog nooit bij stilgestaan dat ik naar de kringloop zou kunnen voor kleding voor zoon. Best blond, hahah. Maar ik kan de verleiding vaak niet weerstaan,dus uit bescherming ga ik er nooit heen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!