Doorgaan naar hoofdcontent

Garagedeur

Het is dan ein-de-lijk gebeurd. De garagedeur is geplaatst! In plaats van een elektrische deur die naar boven open gaat, hebben we nu twee deuren. Het geheel ziet er prachtig uit, man installeerde de verlichting en we zijn ontzettend blij met het resultaat.

Via een vriend van ons zijn we in contact gekomen met zijn broer. Deze broer runt een eigen bedrijf en was bereid om bij ons de deur te plaatsen. Man zou meehelpen om zo de kosten te drukken. Voor af spraken we een bedrag van €2.800,- inclusief af. Helaas waren er een aantal tegenvallers waarna we alsnog duurder uitgekomen zijn.

Een deel hebben we contant betaald; €450,-. Het overige bedrag werd per rekening overgemaakt en het totaalbedrag komt neer op: €3.180,87. We hebben de garagedeur bewust als spaardoel aangemaakt en dus doet het iets minder pijn. Het spaardoel stond op €3.000,-, helaas moesten we dus nog bijleggen.

De oude garagedeur zette ik na demontage op Marktplaats, ik hoop dat dit de extra kosten nog iets kan drukken.

Het saldo van de spaarrekening is nu aanzienlijk gedaald, dit motiveert echter wel om weer bewust te sparen. Op naar komende maand, hopelijk kunnen we weer wat geld overschrijven.

Hoe staat het met jullie spaardoelen, zijn die inmiddels al uitgevoerd of afgehandeld? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wat was er mis met de garagedeur? Ik vind het een flinke uitgave. Helaas is dat soms zo met een eigen huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kozijn waar de deur in hing was niet passend. Aan alle kanten kieren van minimaal 1 cm, als het op een bepaalde manier waait merkten we dit tot in de woonkamer. Het is eigenlijk puur voor isolatie, en het scheelt nu al aanzienlijk! Het is gewoon aangenaam in de garage in plaats van koud en winderig. 😉

   Verwijderen
 2. Wij hebben in het begin van dit jaar ook nieuwe garagedeuren gekregen. Ik had ze zelf getekend en een timmerman heeft ze gemaakt. Vorige maand zijn ze geverfd. Het bedrag is vergelijkbaar met dat van jou. En ik ben supertrots op de mooie deuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, zelf getekend! Wij hebben bij de overburen aangebeld om te vragen of we een vergelijkbare deur mochten kiezen, dat was geen probleem en we hebben bij die deur alle maten op mogen nemen. Onze deur blijft wit en die is blauw, dat zorgt wel voor een heel andere uitstraling. We hopen de buitenkant z.s.m. nog te verven in verband met het weer wat gaat komen. Ik vind het nu al een heel chique uitstraling, ben er ook ontzettend blij mee!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.