Doorgaan naar hoofdcontent

Garagedeur

Het is dan ein-de-lijk gebeurd. De garagedeur is geplaatst! In plaats van een elektrische deur die naar boven open gaat, hebben we nu twee deuren. Het geheel ziet er prachtig uit, man installeerde de verlichting en we zijn ontzettend blij met het resultaat.

Via een vriend van ons zijn we in contact gekomen met zijn broer. Deze broer runt een eigen bedrijf en was bereid om bij ons de deur te plaatsen. Man zou meehelpen om zo de kosten te drukken. Voor af spraken we een bedrag van €2.800,- inclusief af. Helaas waren er een aantal tegenvallers waarna we alsnog duurder uitgekomen zijn.

Een deel hebben we contant betaald; €450,-. Het overige bedrag werd per rekening overgemaakt en het totaalbedrag komt neer op: €3.180,87. We hebben de garagedeur bewust als spaardoel aangemaakt en dus doet het iets minder pijn. Het spaardoel stond op €3.000,-, helaas moesten we dus nog bijleggen.

De oude garagedeur zette ik na demontage op Marktplaats, ik hoop dat dit de extra kosten nog iets kan drukken.

Het saldo van de spaarrekening is nu aanzienlijk gedaald, dit motiveert echter wel om weer bewust te sparen. Op naar komende maand, hopelijk kunnen we weer wat geld overschrijven.

Hoe staat het met jullie spaardoelen, zijn die inmiddels al uitgevoerd of afgehandeld? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wat was er mis met de garagedeur? Ik vind het een flinke uitgave. Helaas is dat soms zo met een eigen huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kozijn waar de deur in hing was niet passend. Aan alle kanten kieren van minimaal 1 cm, als het op een bepaalde manier waait merkten we dit tot in de woonkamer. Het is eigenlijk puur voor isolatie, en het scheelt nu al aanzienlijk! Het is gewoon aangenaam in de garage in plaats van koud en winderig. 😉

   Verwijderen
 2. Wij hebben in het begin van dit jaar ook nieuwe garagedeuren gekregen. Ik had ze zelf getekend en een timmerman heeft ze gemaakt. Vorige maand zijn ze geverfd. Het bedrag is vergelijkbaar met dat van jou. En ik ben supertrots op de mooie deuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, zelf getekend! Wij hebben bij de overburen aangebeld om te vragen of we een vergelijkbare deur mochten kiezen, dat was geen probleem en we hebben bij die deur alle maten op mogen nemen. Onze deur blijft wit en die is blauw, dat zorgt wel voor een heel andere uitstraling. We hopen de buitenkant z.s.m. nog te verven in verband met het weer wat gaat komen. Ik vind het nu al een heel chique uitstraling, ben er ook ontzettend blij mee!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.