Doorgaan naar hoofdcontent

Garagedeur

Het is dan ein-de-lijk gebeurd. De garagedeur is geplaatst! In plaats van een elektrische deur die naar boven open gaat, hebben we nu twee deuren. Het geheel ziet er prachtig uit, man installeerde de verlichting en we zijn ontzettend blij met het resultaat.

Via een vriend van ons zijn we in contact gekomen met zijn broer. Deze broer runt een eigen bedrijf en was bereid om bij ons de deur te plaatsen. Man zou meehelpen om zo de kosten te drukken. Voor af spraken we een bedrag van €2.800,- inclusief af. Helaas waren er een aantal tegenvallers waarna we alsnog duurder uitgekomen zijn.

Een deel hebben we contant betaald; €450,-. Het overige bedrag werd per rekening overgemaakt en het totaalbedrag komt neer op: €3.180,87. We hebben de garagedeur bewust als spaardoel aangemaakt en dus doet het iets minder pijn. Het spaardoel stond op €3.000,-, helaas moesten we dus nog bijleggen.

De oude garagedeur zette ik na demontage op Marktplaats, ik hoop dat dit de extra kosten nog iets kan drukken.

Het saldo van de spaarrekening is nu aanzienlijk gedaald, dit motiveert echter wel om weer bewust te sparen. Op naar komende maand, hopelijk kunnen we weer wat geld overschrijven.

Hoe staat het met jullie spaardoelen, zijn die inmiddels al uitgevoerd of afgehandeld? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wat was er mis met de garagedeur? Ik vind het een flinke uitgave. Helaas is dat soms zo met een eigen huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kozijn waar de deur in hing was niet passend. Aan alle kanten kieren van minimaal 1 cm, als het op een bepaalde manier waait merkten we dit tot in de woonkamer. Het is eigenlijk puur voor isolatie, en het scheelt nu al aanzienlijk! Het is gewoon aangenaam in de garage in plaats van koud en winderig. 😉

   Verwijderen
 2. Wij hebben in het begin van dit jaar ook nieuwe garagedeuren gekregen. Ik had ze zelf getekend en een timmerman heeft ze gemaakt. Vorige maand zijn ze geverfd. Het bedrag is vergelijkbaar met dat van jou. En ik ben supertrots op de mooie deuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, zelf getekend! Wij hebben bij de overburen aangebeld om te vragen of we een vergelijkbare deur mochten kiezen, dat was geen probleem en we hebben bij die deur alle maten op mogen nemen. Onze deur blijft wit en die is blauw, dat zorgt wel voor een heel andere uitstraling. We hopen de buitenkant z.s.m. nog te verven in verband met het weer wat gaat komen. Ik vind het nu al een heel chique uitstraling, ben er ook ontzettend blij mee!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!