Doorgaan naar hoofdcontent

Noodzaak oktober

Je herkend het vast wel. Iedere maand worden de vaste lasten afgeschreven. Vervolgens worden de boodschappen gepind, en volgen er nog een aantal 'bijzondere' uitgaven.

Deze maand hadden wij ook weer een aantal noodzakelijke dingen die aangeschaft moesten worden.

Zo wordt het weer kouder en ik voel dat altijd het eerste bij mijn voeten. We hebben het vloerkleed weer van zolder gehaald en deze ligt bij de bank onder de salontafel. Op onze slaapkamer hebben we vloerbedekking en in de badkamer kocht ik na de verhuizing badmatjes. Tegen de tocht kan ik me helaas niet wapenen met kleedjes en dus besloot ik om pantoffels aan te schaffen. Voor zoon A en voor mezelf, ik rekende €15,99 af bij Van Haren via Euroclix. Verzending was gratis. Man is er inmiddels toch wel in te vinden dus er zal nog een bestelling volgen voor hem.

Zoon B is inmiddels alweer ruim een half jaar oud. Tijd dus voor andere fopspenen en flessenspenen. Ik bestelde vier nieuwe fopspenen en spenen met vier gaten voor de flessen. In totaal kostte dit €26,07. Dit bestelde ik ook online bij Bol.com via Euroclix en ik kreeg hierbij 10% korting.

Voor zoon A kocht ik niet alleen pantoffels maar ook nog schoenen. Hij had al wel schoenen in de goede maat, maar die wilde ik graag voor net houden (wit met veters). Nu stelde ik op Marktplaats op Facebook de vraag of iemand nog jongensschoenen te koop had. Iemand bood schoenen aan voor €5,-. Ik ben ze op gaan halen en toen gaf mevrouw aan dat ze zelfs nog helemaal nieuw waren. Goede aankoop dus.

Ik kocht Kinderpostzegels t.w.v. €16,-. Hiervoor kreeg ik vier setjes kaarten. Het geld moet nog afgeschreven worden.

Al met al een vrij goedkope maand. We zijn ook naar de kapper geweest (€30,-) en we hebben een zak kattenvoer besteld (€59,99). Dit zijn echter zeer regelmatig terugkomende uitgaven. Iedere zes weken kapper en een keer per twee/drie maanden een zak kattenvoer.

Had jij nog extra noodzakelijke uitgaven?

Reacties

 1. Het kattenvoer vind ik relatief duur. Met hoeveel ging je naar de kapper? Dat bedrag klinkt niet hoog.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kattenvoer is ook duur, wij hebben drie Maine Coons rond de vier jaar en geven ze voer van Royal Canin. Het is een zak van 12kg dacht ik.

   Verwijderen
  2. Oh en de kapper is voor man en zoon A. Kapster komt hier aan huis, i-de-aal!

   Verwijderen
 2. Goeie deals gescoord. Hier ging redelijk wat geld eruit de afgelopen tijd.
  Nieuwe stofzuiger, nieuw wasrek, 2 nieuwe stoelen, cadeaus voor zoon’s verjaardag. Maar de ruimte is er, en we zijn er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook nieuwe schoenen voor de kids (25 en 30 euro), 2ehands was er niets te krijgen. Wel fijn mooie gratis snowboots en een big shopper vol gratis kleding gescoord voor de kids gescoord bij een ruilpunt in de buurt. Verder een oorthermometer gekocht, dat ding mis ik al erg lang, alleen gewone thermometers, maar we vinden dat niet fijn, dus al langere tijd hebben we het erover en nu ik bij de dokter kwam en die een aanbeveling deed heb ik er 1 gekocht... Oja en net vanavond een co-sleeper gekocht. Zelf gekocht, maar krijg ik cadeau van familie als cadeau voor ons kleintje. Verder weinig babyspullen moeten kopen, alles heb ik zowat nog van de andere 2 :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.