Doorgaan naar hoofdcontent

Noodzaak oktober

Je herkend het vast wel. Iedere maand worden de vaste lasten afgeschreven. Vervolgens worden de boodschappen gepind, en volgen er nog een aantal 'bijzondere' uitgaven.

Deze maand hadden wij ook weer een aantal noodzakelijke dingen die aangeschaft moesten worden.

Zo wordt het weer kouder en ik voel dat altijd het eerste bij mijn voeten. We hebben het vloerkleed weer van zolder gehaald en deze ligt bij de bank onder de salontafel. Op onze slaapkamer hebben we vloerbedekking en in de badkamer kocht ik na de verhuizing badmatjes. Tegen de tocht kan ik me helaas niet wapenen met kleedjes en dus besloot ik om pantoffels aan te schaffen. Voor zoon A en voor mezelf, ik rekende €15,99 af bij Van Haren via Euroclix. Verzending was gratis. Man is er inmiddels toch wel in te vinden dus er zal nog een bestelling volgen voor hem.

Zoon B is inmiddels alweer ruim een half jaar oud. Tijd dus voor andere fopspenen en flessenspenen. Ik bestelde vier nieuwe fopspenen en spenen met vier gaten voor de flessen. In totaal kostte dit €26,07. Dit bestelde ik ook online bij Bol.com via Euroclix en ik kreeg hierbij 10% korting.

Voor zoon A kocht ik niet alleen pantoffels maar ook nog schoenen. Hij had al wel schoenen in de goede maat, maar die wilde ik graag voor net houden (wit met veters). Nu stelde ik op Marktplaats op Facebook de vraag of iemand nog jongensschoenen te koop had. Iemand bood schoenen aan voor €5,-. Ik ben ze op gaan halen en toen gaf mevrouw aan dat ze zelfs nog helemaal nieuw waren. Goede aankoop dus.

Ik kocht Kinderpostzegels t.w.v. €16,-. Hiervoor kreeg ik vier setjes kaarten. Het geld moet nog afgeschreven worden.

Al met al een vrij goedkope maand. We zijn ook naar de kapper geweest (€30,-) en we hebben een zak kattenvoer besteld (€59,99). Dit zijn echter zeer regelmatig terugkomende uitgaven. Iedere zes weken kapper en een keer per twee/drie maanden een zak kattenvoer.

Had jij nog extra noodzakelijke uitgaven?

Reacties

 1. Het kattenvoer vind ik relatief duur. Met hoeveel ging je naar de kapper? Dat bedrag klinkt niet hoog.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kattenvoer is ook duur, wij hebben drie Maine Coons rond de vier jaar en geven ze voer van Royal Canin. Het is een zak van 12kg dacht ik.

   Verwijderen
  2. Oh en de kapper is voor man en zoon A. Kapster komt hier aan huis, i-de-aal!

   Verwijderen
 2. Goeie deals gescoord. Hier ging redelijk wat geld eruit de afgelopen tijd.
  Nieuwe stofzuiger, nieuw wasrek, 2 nieuwe stoelen, cadeaus voor zoon’s verjaardag. Maar de ruimte is er, en we zijn er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook nieuwe schoenen voor de kids (25 en 30 euro), 2ehands was er niets te krijgen. Wel fijn mooie gratis snowboots en een big shopper vol gratis kleding gescoord voor de kids gescoord bij een ruilpunt in de buurt. Verder een oorthermometer gekocht, dat ding mis ik al erg lang, alleen gewone thermometers, maar we vinden dat niet fijn, dus al langere tijd hebben we het erover en nu ik bij de dokter kwam en die een aanbeveling deed heb ik er 1 gekocht... Oja en net vanavond een co-sleeper gekocht. Zelf gekocht, maar krijg ik cadeau van familie als cadeau voor ons kleintje. Verder weinig babyspullen moeten kopen, alles heb ik zowat nog van de andere 2 :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…