Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in november

Ik ben er weer hoor! Actief op Marktplaats en de verkooppagina's van Facebook. Ik zocht weer het een en ander uit en zo kon ik weer wat advertenties plaatsen.

Ik verkocht kinderboeken, speelgoed, woonaccessoires en een wagenspanner voor €34,-. Daarnaast ben ik nog over een aantal spullen in onderhandeling. Ons Stokke kuipstoeltje, zelf tweedehands gekocht voor €45,-, is al gereserveerd voor een zwangere vriendin. Ze kreeg al vuilniszakken vol met (baby) spullen van ons en mag zelf natuurlijk aangeven wat ze voor het kuipje wil betalen.

Verder ruimde ik het speelgoed op. Er ligt nu een zak klaar voor de 'goedzak' van Albert Heijn. Speelgoed mag gedoneerd worden voor minderbedeelde kinderen. Hier deed ik al twee keer eerder aan mee.

Graag zou ik nog een keer de zolder en (ja opnieuw) de trapkast onder handen nemen. Ik heb inmiddels mijn trouwjurk van zolder geplukt. Er staan al wat foto's klaar van mij op mijn trouwdag voor bij de advertentie, maar ik kan helaas de papieren met de juiste maat etc. niet meer vinden. Dat gaat geloof ik nog wel wat tijd kosten.

Ik vond nog een zak meidenkleding op onze zolder en toevallig ging ik bij mijn nichtje langs die laatst bevallen is van een prachtig meisje. De zak ging dus mee, eerder verloste zij ons ook al van vier zakken met meidenkleding.

Ben jij nog aan het opruimen geslagen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.