Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in november

Ik ben er weer hoor! Actief op Marktplaats en de verkooppagina's van Facebook. Ik zocht weer het een en ander uit en zo kon ik weer wat advertenties plaatsen.

Ik verkocht kinderboeken, speelgoed, woonaccessoires en een wagenspanner voor €34,-. Daarnaast ben ik nog over een aantal spullen in onderhandeling. Ons Stokke kuipstoeltje, zelf tweedehands gekocht voor €45,-, is al gereserveerd voor een zwangere vriendin. Ze kreeg al vuilniszakken vol met (baby) spullen van ons en mag zelf natuurlijk aangeven wat ze voor het kuipje wil betalen.

Verder ruimde ik het speelgoed op. Er ligt nu een zak klaar voor de 'goedzak' van Albert Heijn. Speelgoed mag gedoneerd worden voor minderbedeelde kinderen. Hier deed ik al twee keer eerder aan mee.

Graag zou ik nog een keer de zolder en (ja opnieuw) de trapkast onder handen nemen. Ik heb inmiddels mijn trouwjurk van zolder geplukt. Er staan al wat foto's klaar van mij op mijn trouwdag voor bij de advertentie, maar ik kan helaas de papieren met de juiste maat etc. niet meer vinden. Dat gaat geloof ik nog wel wat tijd kosten.

Ik vond nog een zak meidenkleding op onze zolder en toevallig ging ik bij mijn nichtje langs die laatst bevallen is van een prachtig meisje. De zak ging dus mee, eerder verloste zij ons ook al van vier zakken met meidenkleding.

Ben jij nog aan het opruimen geslagen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…