Fietsen

Na de aanrijding, waarbij ik mijn linker elleboog brak, heb ik niet meer gefietst. Sinds twee weken durf ik het weer aan. Wel zonder zoon voorop, ik kan het stuur nog niet goed vasthouden. Dit vind ik toch te riskant.

Voor de verzekering van de veroorzaker moest ik een overzicht maken van het aantal kilometers dat we met de auto hebben gemaakt n.a.v. de gebroken elleboog. Drie keer in de week fiets ik heen en weer naar mijn werk.

Zeven weken ben ik met de auto geweest. De eerste vier werkdagen heeft man mij moeten halen en brengen, dus het dubbele aantal kilometers. Gelukkig hebben we een automaat en kon ik zelf al snel weer rijden. Daarnaast moesten we drie keer naar het ziekenhuis. Ik heb alles uitgewerkt en doorgestuurd. In totaal reden we 650 kilometer in die zeven weken. De kilometers naar de fysiotherapeut mag je ook nog opgeven, maar aangezien deze aan het eind van onze straat zit, is dit geen optie.

Vanuit de verzekering kregen we €0,26 per kilometer, zoals ik al liet weten hebben we dit al gehad. Vorige week, tijdens onze vakantie, fietsten we de route naar mijn werk. Dit viel me ontzettend zwaar, wat ben je dat toch snel ontwend!

Ondanks dat het me tegenviel vind ik het een heerlijk vooruitzicht om na de vakantie weer te kunnen fietsen naar mijn werk. Rustig voorbereiden op je werkdag, na het werk de dag afsluiten en met een leeg hoofd aan tafel.

Hoe gaan jullie naar het werk? Misschien wel een leaseauto of km-vergoeding? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Mijn man krijgt een ov-jaarkaart voor een jaar om mee naar zijn werk te reizen. Zelf werk ik vanuit huis en heb dus geen reiskosten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon te dichtbij inmiddels! 13 minuten lopen ongeveer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou dat is helemaal heerlijk! Ik krijg sowieso geen km vergoeding, ik woon ook te dichtbij.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.