Nieuwe bankpas

Een aantal weken terug ontving ik een nieuwe bankpas. Ik heb twee lopende rekeningen bij de Regiobank. Voor mijn vaste lasten rekening, waar ik eigenlijk zelden van pin, kreeg ik de nieuwe pas.

In de brief stond dat de pas heel eenvoudig geactiveerd kon worden door deze een keer te gebruiken. Aangezien ik dus weinig pin dacht ik: Dat komt nog wel een keer.

Tot ik met zoon even snel naar de winkel moest. Ik pakte de pinpas uit mn portemonnee en ben zo naar de winkel gegaan. Eenmaal daar de boodschappen gepakt en toen moest ik pinnen. Eerst al de verkeerde pin; ik was in de veronderstelling dat ik de boodschappen pas bij had. Vervolgens gaf hij aan dat de pas ongeldig was.

Een zeer vervelende situatie! Nu werkt mijn nicht bij de supermarkt en die heeft me geholpen door voor me te betalen. Ik ben meteen naar huis gegaan en heb het geld in een boterhamzakje door de brievenbus gedaan. Thuis gelijk de pas doorgeknipt en de nieuwe pas zit in de portemonnee, dus hopelijk komt het niet nog een keer voor.

Nu kan ik met de nieuwe pas dus ook contactloos betalen. Ik vind het een gekke gewaarwording. Geen pincode invoeren en toch betaald.

Is jullie weleens zoiets overkomen? Ik hoor graag van jullie!




Reacties

  1. Contactloos kan je ook afzetten op de site. Ik kwam er per ongeluk achter dat ik het kon. Wilde bij benzinestation betalen, maar iets ging er fout bij insteken, toen zij de medewerkster u heeft betaald! Bleek dat dus contactloos te zijn gegaan. Meteen uit gezet, omdat ik graag zelf beslis hoe ik wil betalen en niet mijn pas zijn eigen leven wil laten leiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herkenbaar! Ik vind het na een aantal keren proberen toch stiekem wel heel luxe.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.