Afrekening energie

Toen wij het huis hier gingen huren hebben wij eerst veel verbouwd voordat wij in september 2013 ingetrokken zijn. In de tijd dat we aan het verbouwen zijn geweest is het energieverbruik niet realistisch geweest. In januari 2014 kregen we de afrekening en kregen we een laag maand bedrag toegezegd. Omdat we pas drie maanden in het huis gewoond hadden was het voor ons niet duidelijk wat het maandbedrag zou moeten zijn. In 2014 hebben we geen aanpassingen gedaan en zijn we met het maandbedrag akkoord gegaan.

In januari 2015 kregen we de afrekening van 2014, we moesten meer dan €300,- bijbetalen. Best een bedrag, waar ik wel van schrok. Om energie te besparen besloten we om de droger minder tot niet te gaan gebruiken en hebben we bij de Ikea een droogrek van €10,00 aangeschaft. In september kregen we onze zoon en in de kraamweek is de droger dan ook een aantal keren gebruikt. Ik denk dat hij in 2015 zo'n 25 keer gedraaid heeft. En vorige week kregen we opnieuw de afrekening. Inclusief de toegezegde korting vanuit United Consumers krijgen we €292,42 terug! Dat is een winst van €282,42. Dit komt niet alleen van de droger, ook op andere manieren besparen we op de elektriciteit. Dit zal ik in een volgend blog bericht verwerken.

Deze maand gaat dit bedrag in ieder geval naar onze spaarrekening waar we niet aan kunnen komen. Een mooie aanvulling op het vaste maandbedrag wat automatisch overgemaakt wordt na ontvangst van mijn loon.

Reacties