Doorgaan naar hoofdcontent

Bruiloft

In april hebben we een bruiloft, een vriendin van mijn opleiding gaat trouwen. Ik heb voorafgaand ook een vrijgezellenfeest. Nu ik er zo mee bezig ben - ik organiseer het vrijgezellenfeest - word ik me er opnieuw van bewust hoeveel zoiets kost. Dan heb ik het niet eens over de kosten voor het bruidspaar maar voor de gasten.

Vrijgezellenfeest en bruiloft vallen beide in april. Het vrijgezellenfeest heb ik vorige maand al betaald, hier hoef ik komende maand geen rekening mee te houden. Het gaat hier om een bedrag van €60,-, hier komen nog brandstofkosten (180 km, 1 op 10 dus, €27,-) + parkeerkosten (à €3,00 per uur, €12,-) extra bij. Daarnaast is het de bedoeling dat we allemaal een cadeautje mee nemen. Een uitdaging die ik mezelf gesteld heb is het zelf maken van cadeautjes. Ik heb een naaimachine en ben hier ook erg handig mee. Mijn voornemen is dan ook om zelf iets leuks te maken en dit voor het vrijgezellenfeest cadeau te geven. Wat ik precies ga maken weet ik nog niet, maar ik wil dit gaan doen van materiaal wat ik al heb liggen.

Voor de bruiloft moet nieuwe kleding aangeschaft worden. Kleding koop ik nauwelijks, dus wat ik heb hangen wordt met regelmaat gedragen. Nieuwe kleding is dan ook noodzakelijk. Ik bestelde gisteren een jurk en een jasje; €90,-. Haar en make-up twijfel ik nog over, de €25,- die het ongetwijfeld gaat kosten zou ik ook goed voor iets anders kunnen gebruiken. Mijn man hoeft geen andere kleding.

Ik ben daggast, mijn man mag alleen in de avond komen. Dit betekend dat we heel wat toeren uit moeten halen willen we allebei op de locatie komen. Allereerst moet zoon naar mijn ouders (34 km), man brengt mij naar vriendin (98 km), man komt zelf naar locatie en we rijden samen terug naar huis (180 km) wat neerkomt op €46,80 aan brandstof. Carpoolen is helaas niet mogelijk, we wonen verspreid door het land.

Het cadeau dat we geven wordt een gezamenlijk cadeau samen met nog twee andere stellen. Omdat ik vaak zelfgemaakte cadeaus geef wilden we dit nu ook doen. Hiervoor moet het materiaal wel aangeschaft worden en ik verwacht dat we €40,- per stel kwijt zullen zijn.

Alle bedragen bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat ik even schrik.. €275,80. In de maand maart sla ik mijn vaste spaarmoment dan ook over om deze kosten op te kunnen vangen. In april gaan we er weer tegenaan!

Hebben jullie weleens maatregelen getroffen om de kosten voor een bruiloft/vrijgezellenfeest te drukken? Hoe zouden jullie het aanpakken? Wat is jullie duurste deelname aan een vrijgezellenfeest ooit? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Wij hadden in een paar jaar tijd ineens heel veel bruiloften, dat maakte het wel duur. Eens een keer voor een onaangename verrassing gestaan. We hadden al een geldbedrag in een envelop kado gegeven en toen bleek het tijdens de openingsdans een traditie geld op het bruidspaar te prikken. (buitenlandse bruid). We hadden gelukkig nog een briefje van 5 euro in onze portemonnee, je wilt toch niet achter blijven, maar het voelde niet fijn. Ik was hier liever van te voren van op de hoogte gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook bruiloften komen in golven! Wij hebben nu de leeftijd dat iedereen om ons heen gaat samenwonen, trouwen en kinderen krijgt.

    Ik kan me heel goed voorstellen dat zoiets je overvalt. Dan bof je nog dat je een vijfje in je portemonnee had zitten en niet iets groters of helemaal niets. Ik vind het ook echt afhangen van de relatie die ik heb met het bruidspaar. Iemand die dichtbij me staat geef ik meer dan een verre neef of nicht. Bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!