Doorgaan naar hoofdcontent

Kaarten

Iedere maand verstuur ik gemiddeld 15 kaarten. Voor verjaardagen, jubileums, zieken, geboortes, overlijden en om te laten weten dat ik aan iemand denk. Een klein gebaar en ik heb het idee dat het in mijn omgeving goed ontvangen wordt. Begin van de maand schrijf ik alle verjaardagskaarten en die zet ik klaar. Zo worden verjaardagen eigenlijk nooit vergeten.

Per maand koop ik zo'n twee velletjes postzegels. Ondanks de flinke stijging, de prijs is nu €0,79 per postzegel,vind ik het nog steeds de moeite waard. De kaarten die ik verstuur maak ik voornamelijk zelf. Ik houd er van om te knutselen maar voorheen maakte ik dan iets en dat bleef maar liggen omdat het me leuk leek om te maken maar ik niet wist wat ik er mee moest. Als ik nu iets wil maken pak ik mijn 220 grams papier, washitape, stempels en pen en ga ik lekker zitten freubelen.

Tot een jaar geleden kocht ik nog regelmatig kaarten maar daar ben ik mee gestopt. Met zo'n 180 (!) kaarten op een jaar liep dat best op. Wel koop ik kaarten van de kinderpostzegels, dat blijft jeugdsentiment, ik liep zelf ook altijd langs de deuren. Verder zijn er veel instanties die kaarten weggeven. In publieke gebouwen zoals de bioscoop en bibliotheek kun je nog weleens hele leuke kaarten tegenkomen!

Mijn besparing met betrekking tot de kaarten zit hem in het zelf maken. Daarnaast wandel ik veel met onze zoon en alle kaarten in ons dorp breng ik dan ook in plaats van dat ik ze verzend. Dat scheelt toch weer een heel aantal postzegels.

Afgelopen valentijnsdag had PostNL opnieuw een leuke actie. Als je je kaartje kuste op de plaats van de postzegel werden de kaartjes gratis verzonden. Dit moment heb ik aangegrepen om alle personen om me heen te bedanken voor hun vriendschap en om te laten weten dat ik voor ze klaarsta. Zo heb ik toch weer 8 postzegels bespaard. PostNL hanteert deze actie al een aantal jaar, zeker iets om in de gaten te houden voor volgend jaar.

Sturen jullie wel eens kaarten? Kopen jullie die dan of maken jullie die ook zelf? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Jaaaa, hier ook een liefhebster van echte post. Al verstuur ik meer dan ik ontvang :)) Meestal zelfgemaakte kaarten, of afbeeldingen uit tijdschriften etc. Ik kocht laatst persoonlijke postzegels, toen postNL daar een actie mee had. En ken je postzegelsmetkorting.nl (geen aandelen :)) daar zijn zegels voordeliger. Daar heb ik mijn laatste voorraad gekocht.

  Vind je het leuk als ik jouw/jullie blog in mijn leeslijst zet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom! Bedankt voor je leuke reactie. Het is hier ook zo dat ik veel meer verstuur dan dat ik krijg hoor, hahah. Maar dan denk ik maar dat niet iedereen daar tijd voor heeft of vrijmaakt, wat ik ook heel goed snap. Toen onze zoon geboren werd, werden we bijna bedolven onder de kaarten. Dat vond ik ontzettend leuk! Bedankt voor je top, ik heb daar weleens zitten neuzen maar kon voor mezelf niet helemaal besluiten of ik het betrouwbaar vond. Ik ga er zeker nog eens kijken, fijn om jouw ervaring te horen! Lijkt me heel leuk in jouw leeslijst, lief van je! Ik ben pas net gestart met mijn blog dus heel leuk als mijn blog door een groter publiek gevonden kan worden! Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Ken je de website postzegelsmetkorting ? Zoals de naam zegt kan je hier postzegels kopen met korting. Vaak is het een combinatie van meerdere zegels die tot het bedrag van een postzegel komen. En het zijn nog mooie zegels ook. Als je veel post verstuurd zoals je zegt, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zie nu pas dat het rijke wijf je daar ook over had getipt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.