Doorgaan naar hoofdcontent

Kaarten

Iedere maand verstuur ik gemiddeld 15 kaarten. Voor verjaardagen, jubileums, zieken, geboortes, overlijden en om te laten weten dat ik aan iemand denk. Een klein gebaar en ik heb het idee dat het in mijn omgeving goed ontvangen wordt. Begin van de maand schrijf ik alle verjaardagskaarten en die zet ik klaar. Zo worden verjaardagen eigenlijk nooit vergeten.

Per maand koop ik zo'n twee velletjes postzegels. Ondanks de flinke stijging, de prijs is nu €0,79 per postzegel,vind ik het nog steeds de moeite waard. De kaarten die ik verstuur maak ik voornamelijk zelf. Ik houd er van om te knutselen maar voorheen maakte ik dan iets en dat bleef maar liggen omdat het me leuk leek om te maken maar ik niet wist wat ik er mee moest. Als ik nu iets wil maken pak ik mijn 220 grams papier, washitape, stempels en pen en ga ik lekker zitten freubelen.

Tot een jaar geleden kocht ik nog regelmatig kaarten maar daar ben ik mee gestopt. Met zo'n 180 (!) kaarten op een jaar liep dat best op. Wel koop ik kaarten van de kinderpostzegels, dat blijft jeugdsentiment, ik liep zelf ook altijd langs de deuren. Verder zijn er veel instanties die kaarten weggeven. In publieke gebouwen zoals de bioscoop en bibliotheek kun je nog weleens hele leuke kaarten tegenkomen!

Mijn besparing met betrekking tot de kaarten zit hem in het zelf maken. Daarnaast wandel ik veel met onze zoon en alle kaarten in ons dorp breng ik dan ook in plaats van dat ik ze verzend. Dat scheelt toch weer een heel aantal postzegels.

Afgelopen valentijnsdag had PostNL opnieuw een leuke actie. Als je je kaartje kuste op de plaats van de postzegel werden de kaartjes gratis verzonden. Dit moment heb ik aangegrepen om alle personen om me heen te bedanken voor hun vriendschap en om te laten weten dat ik voor ze klaarsta. Zo heb ik toch weer 8 postzegels bespaard. PostNL hanteert deze actie al een aantal jaar, zeker iets om in de gaten te houden voor volgend jaar.

Sturen jullie wel eens kaarten? Kopen jullie die dan of maken jullie die ook zelf? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Jaaaa, hier ook een liefhebster van echte post. Al verstuur ik meer dan ik ontvang :)) Meestal zelfgemaakte kaarten, of afbeeldingen uit tijdschriften etc. Ik kocht laatst persoonlijke postzegels, toen postNL daar een actie mee had. En ken je postzegelsmetkorting.nl (geen aandelen :)) daar zijn zegels voordeliger. Daar heb ik mijn laatste voorraad gekocht.

  Vind je het leuk als ik jouw/jullie blog in mijn leeslijst zet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom! Bedankt voor je leuke reactie. Het is hier ook zo dat ik veel meer verstuur dan dat ik krijg hoor, hahah. Maar dan denk ik maar dat niet iedereen daar tijd voor heeft of vrijmaakt, wat ik ook heel goed snap. Toen onze zoon geboren werd, werden we bijna bedolven onder de kaarten. Dat vond ik ontzettend leuk! Bedankt voor je top, ik heb daar weleens zitten neuzen maar kon voor mezelf niet helemaal besluiten of ik het betrouwbaar vond. Ik ga er zeker nog eens kijken, fijn om jouw ervaring te horen! Lijkt me heel leuk in jouw leeslijst, lief van je! Ik ben pas net gestart met mijn blog dus heel leuk als mijn blog door een groter publiek gevonden kan worden! Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Ken je de website postzegelsmetkorting ? Zoals de naam zegt kan je hier postzegels kopen met korting. Vaak is het een combinatie van meerdere zegels die tot het bedrag van een postzegel komen. En het zijn nog mooie zegels ook. Als je veel post verstuurd zoals je zegt, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zie nu pas dat het rijke wijf je daar ook over had getipt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!