Doorgaan naar hoofdcontent

€5.000,- op de spaarrekening

Afgelopen zondag hebben we een, door mij, zeer gekoesterde mijlpaal behaald op onze spaarrekening! Namelijk de grens van €5.000,-. Dit komt natuurlijk door de verkoop van de motor vorige week, maar toch, een heel mooi bedrag! Een nieuwe motor zal er in de toekomst zeker komen. Aangezien man hiervoor wil sparen zal het bedrag eerst nog op moeten lopen voordat er weer een groot bedrag afgehaald wordt.

Nu is het zo dat een klein deel van dit bedrag als buffer gereserveerd is. Dit bedrag willen we dus graag verhogen. Man gaat sparen voor de motor door zijn overuren uit te laten betalen. Daarnaast zal alles wat door hem verkocht wordt op Marktplaats ook naar de motor gaan. Eventuele fooi maak ik ook meteen over.

De buffer wordt aangevuld met maandelijks spaargeld, verkopen op Marktplaats door mijzelf en extra inkomsten via bijvoorbeeld Euroclix. Ik moet nog een paar clix voor uitbetaling van €25,- maar ik ga proberen om me in te houden tot de €70,-. Ik ben benieuwd of het lukt, haha.

Komende maand is financieel gezien een goede maand. Door mijn verlof zal de auto een stuk minder gebruikt worden en daarnaast gaat zoon een heel aantal uren minder naar de opvang. Wanneer we ons loon ontvangen, vandaag of morgen, zal dan ook €300,- meteen doorgesluisd worden naar de spaarrekening.

Hoe gaat het sparen bij jullie? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. gefeliciteerd, zeker een mooie mijlpaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn mooie stappen. Een goede buffer geeft rust.
  Wij hadden ook een mooie maand. Ik verkocht begin maart mijn Twingo van 7 jaar oud en kreeg EUR 900 meer dan waar ik mee gerekend had. Het hele bedrag ging naar de spaarrekening. De buffer heb ik staan bij een andere bank en die is alleen voor financiële nood. We zijn flink aan het sparen. Het houtwerk aan ons huis moet vervangen worden. Daarna natuurlijk schilderen. Dit jaar willen we een nieuwe badkamer en wc. Ook de cv ketel is aan vervanging toe. Ook gaan we een weekend naar vrienden in Spanje en in de zomervakantie naar Griekenland. We kunnen niet zelf verbouwen, zelf dus flink sparen. Op vakantie gaan we van ons vakantiegeld.
  Overigens staat het volgende spaardoel al weer op de agenda. Een nieuwe keuken en nieuwe vloer/schilderen. Dat heeft geen haast maar komt wel in zicht.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een hele lijst! Fijn dat de verkoop zo goed gegaan is, dat zijn nog eens leuke meevallers! Succes met sparen en een fijn vooruitzicht, die vakanties.

   Verwijderen
 3. Ben blij dat ik geen partner heb met een motorhobby. Wat een weggegooid geld zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor deze leuke reactie! Iedereen heeft toch hobby's, het moet wel leuk blijven in het leven. ;-)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met je mijlpaal. Als ik je een advies mag geven. Zet je buffer op een spaarrekening en het sparen voor de motor op een andere. Dan heb je overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik heb een Excelbestand waar ik de bedragen splits per doel. Werkt voor mij goed.

   Verwijderen
 5. Ik heb ook sinds kort 5000,00 euro gespaard! Mooi bedrag hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat je je doel hebt gehaald! Dat geeft gemoedsrust, zo'n buffertje.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.