Doorgaan naar hoofdcontent

Geboortekaartjes

Onze zoon of dochter wordt in mei verwacht, gebruikelijk is het dan ook om een geboortekaartje te sturen naar vrienden en familie. Het kaartje van zoon werd ontworpen door onze vriendin. Ze rekende er niets voor en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds heel blij met het kaartje. Het prijkt dan ook nog steeds op zoon zijn kamer en zelfs in de woonkamer.

We besloten dan ook om het kaartje te baseren op het kaartje van zoon. Vriendin wilde het kaartje wel opnieuw ontwerpen en inmiddels ligt er een meiden- en een jongensversie klaar. Uiteraard zonder de juiste gegevens, we zijn nog steeds niet zeker van de namen. Dat wordt met 32+ weken wel een dingetje kan ik je vertellen.

Vriendin besteld het kaartje zodra ons kindje geboren is. We hebben zo'n 80 kaarten nodig en zijn dan verplicht er 100 af te nemen. De kosten hiervoor bedragen €75,63. Dit is inclusief het bedrag voor verzenden, we kiezen er namelijk voor om ze met spoed te laten drukken, we hebben ze dan een dag later in huis.

Enveloppen voor 100 kaarten kosten via de drukker €14,00. Ik kocht ze bij een andere zaak voor €9,99 en bijkomend voordeel is dan ook dat ik de enveloppen alvast kan schrijven.

Van de 80 adressen zijn er heel wat in onze directe omgeving. Ik kan dan ook uit de voeten met 60 postzegels. Dit kost ons €49,80.

Al met al betalen wij dus €135,42 om het blijde nieuws te delen. Als ik het zo zie moet ik even slikken, maar ik weet nog hoe leuk ik het vond om het kaartje van zoon te delen.

Hebben jullie geboortekaartjes verzonden? Of zouden jullie dit in de toekomst willen doen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Nee, geen gedrukte geboortekaartjes. Gewoon zelf wat ontworpen en geknutseld/geprint...en dan moet je eerder aan vijftien kaartjes denken, voor mensen ver weg. De mensen dichtbij merkten het vanzelf wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een prima manier! Hier een grote familie waar van velen ver weg wonen.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je vriendin het kaartje ontworpen heeft en dat ook nu weer wil doen.
  Wij stuurden na de geboorte van zoon en dochter (18 en 13 jaar geleden) kaartjes die we bestelden bij een bedrijf in de buurt. De enveloppen kregen we mee en de kaartjes werden snel gedrukt na de geboorte. We kregen ook goede tips over de tekst erop etc. Heel tevreden over. De kosten weet ik niet meer.
  Van een neef kregen we recent een geboortefilmpje. Heel schattig. Ook een heel leuk idee.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ilse! Bedankt voor je reactie. Dat is inderdaad ook heel leuk, zo technisch ben ik helaas helemaal niet. Vriendin krijgt nog een leuk bedankje en ik merk aan haar dat ze het ontzettend leuk vind.

   Verwijderen
 3. Wij hebben het geboortekaartje van onze dochter laten ontwerpen door de broer van V. Hij doet dat ook voor de komende spruit die we binnen nu en een maand verwachten. Wij hebben overigens al wel een naam gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie lopen net een maandje voor, fijn dat jullie wel een naam hebben! Voor een meisje zijn we zo'n 99% zeker, een jongensnaam blijft lastig.. De officiële namen zijn gelukkig al wel 100% zeker. 😉 Geniet nog even van jullie gezin van drie! En heel veel succes met de komende bevalling!

   Verwijderen
  2. Wat bedoel je met de officiële namen? Nic.

   Verwijderen
  3. We hebben onze zoon een roepnaam gegeven en twee officiële namen waarbij hij vernoemd is. Bij ons tweede kindje weten we roepnaam nog niet, wel de officiële namen inclusief vernoeming. 😉

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je een kaartje laat ontwerpen! Wij gaan de geboortekaartjes via een site bestellen, en wij zijn voor 100 kaarten ongeveer €260 kwijt, incl. enveloppen en postzegels. (Ik heb de postzegels vorig jaar al gekocht, omdat ze toen goedkoper waren). De enveloppen heb ik al binnen, maar omdat ik niet 100 enveloppen wilde schrijven heb ik alle adresgegevens op etiketstickers uitgeprint. Dat scheelde me veel werk!

  We wilden eigenlijk de uitnodigingen voor het kraamfeest bij dezelfde site bestellen, maar dan kwam er nog €100 bij én zouden er 2 postzegels op elke envelop moeten ivm het gewicht... Dat vonden we toch iets te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ook binnenkort een kindje! Wij hebben bij zoon geprobeerd een kaartje te ontwerpen maar ik was niet tevreden en het was in verhouding van de drukker van mijn vriendin zo duur. Dat we toen hebben gevraagd of zij ze niet wilde maken.
   Ik ben dan weer zo'n muts die iedere avond eventjes gaat zitten om een paar enveloppen te schrijven. Heerlijk vind ik dat. 😉

   Verwijderen
  2. Altijd leuk een geboortekaartje! Een blijvende herinnering aan een nieuw leven. Ik ben blij dat er destijds niet op heb bezuinigd want mijn zoon en dochter van 16 en 18 jaar vinden het nog steeds leuk.
   Succes met de bevalling en het bedenken van namen ��

   Verwijderen
  3. Nou dat is het zeker! Ik weet ook zeker dat ze hier lange tijd zullen pronken. Bedankt voor je reactie en dat komt vast wel goed. 😊

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.