Doorgaan naar hoofdcontent

Pareltje op zolder

Nu mijn uitgerekende datum dichterbij komt en ik nog maar zes werkdagen te gaan heb is mijn nesteldrang op zijn hoogtepunt. Dat hoop ik tenminste voor man.. Onze zolder was nog steeds een verzamelplek van zooi waar we niet direct wisten wat we er mee moesten doen. Van alles werd daar gestald en ik was het eigenlijk helemaal beu.

Afgelopen weekend zijn we zo'n drie uur bezig geweest, met een prachtig resultaat! Er gingen drie vuilniszakken weg, een berg oud papier en een hoop spullen op Marktplaats.

Tussen die spullen op Marktplaats zat een pet, van Volkswagen met het label er nog aan. Ik maakte foto's en zette hem op internet. Binnen een half uur kwam het eerste bod en uiteindelijk verkocht ik hem voor  €16,10, terwijl we nog zo mooi tegen elkaar gezegd hebben: 'Iedere euro is er een'.

Een echte verrassing dus, het geld is inmiddels binnen en het pakket is verzonden. Ik pak marktplaatsverkopen nog steeds in met resten behangpapier, het kost me dus niets extra's!

Hebben jullie weleens een verrassende opbrengst via Marktplaats gekregen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb diverse keren in de kringloop merkkleding gevonden en die voor veel meer op MP verkocht. Een top van 4,50 bleek nieuw 200 euro te kosten en heb ik verkocht voor 75.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een boel geld nog voor zo'n pet zeg! Fijn dat hij zoveel opleverde.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, ik heb je genomineerd voor een Liebster Award. Omdat ik je blog gewoon erg leuk vind! Je hoeft er niks mee te doen, maar mag wel natuurlijk :)

  http://life4mama.blogspot.nl/2018/03/een-nominatie-ontvangen.html

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.