Doorgaan naar hoofdcontent

Verkocht

Sinds augustus stond de motor van man te koop bij de motorzaak waar wij hem een jaar eerder aangeschaft hadden. De motor mankeerde het een en ander en na drie pogingen om deze mankementen te verhelpen - zonder resultaat en de motor bij elkaar zo'n 1,5 maand kwijt te zijn geweest - besloten wij dat we deze motor niet langer wilden houden.

In overleg met de eigenaar besloten we de motor te koop aan te bieden via de zaak. Meneer zou de klachten alsnog verhelpen en verder de volledige verkoop voor zijn rekening nemen.

Afgelopen dinsdag werden we gebeld, er waren twee serieuze geïnteresseerden en de kans dat de motor verkocht zou worden was zeer aanwezig. Donderdag werd alles afgehandeld en de motor is dan ook meteen mee gegaan met de nieuwe eigenaar!

De opbrengst; €2.600,-. Dit geld gaat naar de motor spaarrekening. Met wat aanvulling hoopt man volgend jaar een andere motor aan te kunnen schaffen.

Met de verkoop van de motor eindigen ook twee vaste lasten, maandelijks betaalden we €10,- aan motorrijtuigenbelasting en €9,26 aan de verzekering. Een prettige besparing van €231,12 per jaar. Het hangt er even vanaf wanneer man een andere motor aanschaft, maar voorlopig houden we dit geld mooi in onze zak.

Reacties

 1. Fijn dat hij verkocht is zeg. Dat is toch een mooi bedrag dat je er voor gekregen hebt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn er blij mee! Geen vaste lasten en sparen voor een motor die wel geheel naar tevredenheid is.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…