Doorgaan naar hoofdcontent

Draagdoek

Even iets anders dan mijn gebruikelijk blog onderwerpen, maar ik ben op zoek naar advies. Dus alle mama's en papa's onder mijn lezers, lezen jullie even verder?

Binnen twee maanden verwachten wij onze tweede uk. Zoon heb ik nooit gedragen maar het lijkt me bij een tweede wel ontzettend handig! Hebben jullie advies met betrekking tot draagzakken? Welke wel, welke niet? Zonde van het geld of juist een goede investering?

Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik vind dragen echt een aanrader!!
  Misschien kun je eens wat proberen bij iemand die je kent, of bij een draagconsulent. De één zweert bij een doek terwijl een ander dat veel teveel gedoe vindt. Mijn ervaring; als ze zo klein zijn gebruikte ik liefst een doek, dan kun je ze echt goed tegen je aan knopen en heb je veel bewegingsvrijheid. Als je voor een draagzak gaat hoor ik altijd enthousiaste verhalen over bondolino, die is goed verstelbaar. Zelf heb ik een storchenwiege draagzak, ook erg fijn en bruikbaar vanaf ong maat 62 tot 92.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zus heeft sowieso een draagdoek die ik mag lenen, dus dat ga ik eerst proberen. Bedankt voor je tip!

   Verwijderen
 2. Dragen, super. Over de merken van nu kan ik je niks zeggen, ik droeg 35 jaar geleden. Toen was het maf hip en raar, maar een uitkomst voor mijn baby die, als ze in de wandelwagen lag, mij tot een wandelende sirene maakte. Omdat ze sowieso veel huilde ging ze ook thuis in de draagdoek. Zo deed ik het huishouden, strijken wassen koken, alles met kind in de draagdoek. Een stil kind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd eigenlijk hé, het lijkt me inderdaad voor een kind heel behaaglijk!

   Verwijderen
 3. Ontzettende fan van de Manduca ergonomische drager. Gebruikt totdat mijn kinderen 15 kilo waren! Zorg ervoor dat je een goede drager koopt / 2e hands aanschaft waarbij de knietjes hoger dan de heupen zitten. Heb er uren met mijn zoontje mee gelopen (hij was toen 12 kilo), gewoon op mijn rug de chinese muur op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb trouwens een Manduca nieuw gekocht en daarna nog leuk (75% van nieuwprijs) kunnen verkopen, dus per saldo zeker niet duur!

   Verwijderen
  2. Daar hoor ik veel over, dat de draagdoeken/-zakken veel waarde behouden. Maakt het zeker interessant.

   Verwijderen
 4. Fan van de Marsupi, zeker voor de eerste maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is op fb een draagdoekenmarkt.
  Als je weinig wilt knopen kun je voor een drager gaan. Bijv een bondolino, die is vanaf de geboorte te gebruiken.
  Een doek knopen is trouwens niet moeillijk, er zijn heel veel YouTube filmpjes van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh erg hé, ik ben zo van het gemak, maar ik moet het denk ik gewoon eens proberen. Bedankt voor de informatie!

   Verwijderen
 6. Marsupi voor de eerste 6 maanden, daarna een ergobaby (hier tot 2,5 nog gebruikt). Ik kocht alles nieuw en verkocht ze voor meer dan de helft na 3 kindjes, ze blijven supernetjes bij normaal gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het merk niet, maar je bent al de tweede die Marsupi oppert. Bedankt voor de informatie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…