Doorgaan naar hoofdcontent

Draagdoek

Even iets anders dan mijn gebruikelijk blog onderwerpen, maar ik ben op zoek naar advies. Dus alle mama's en papa's onder mijn lezers, lezen jullie even verder?

Binnen twee maanden verwachten wij onze tweede uk. Zoon heb ik nooit gedragen maar het lijkt me bij een tweede wel ontzettend handig! Hebben jullie advies met betrekking tot draagzakken? Welke wel, welke niet? Zonde van het geld of juist een goede investering?

Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik vind dragen echt een aanrader!!
  Misschien kun je eens wat proberen bij iemand die je kent, of bij een draagconsulent. De één zweert bij een doek terwijl een ander dat veel teveel gedoe vindt. Mijn ervaring; als ze zo klein zijn gebruikte ik liefst een doek, dan kun je ze echt goed tegen je aan knopen en heb je veel bewegingsvrijheid. Als je voor een draagzak gaat hoor ik altijd enthousiaste verhalen over bondolino, die is goed verstelbaar. Zelf heb ik een storchenwiege draagzak, ook erg fijn en bruikbaar vanaf ong maat 62 tot 92.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zus heeft sowieso een draagdoek die ik mag lenen, dus dat ga ik eerst proberen. Bedankt voor je tip!

   Verwijderen
 2. Dragen, super. Over de merken van nu kan ik je niks zeggen, ik droeg 35 jaar geleden. Toen was het maf hip en raar, maar een uitkomst voor mijn baby die, als ze in de wandelwagen lag, mij tot een wandelende sirene maakte. Omdat ze sowieso veel huilde ging ze ook thuis in de draagdoek. Zo deed ik het huishouden, strijken wassen koken, alles met kind in de draagdoek. Een stil kind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd eigenlijk hé, het lijkt me inderdaad voor een kind heel behaaglijk!

   Verwijderen
 3. Ontzettende fan van de Manduca ergonomische drager. Gebruikt totdat mijn kinderen 15 kilo waren! Zorg ervoor dat je een goede drager koopt / 2e hands aanschaft waarbij de knietjes hoger dan de heupen zitten. Heb er uren met mijn zoontje mee gelopen (hij was toen 12 kilo), gewoon op mijn rug de chinese muur op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb trouwens een Manduca nieuw gekocht en daarna nog leuk (75% van nieuwprijs) kunnen verkopen, dus per saldo zeker niet duur!

   Verwijderen
  2. Daar hoor ik veel over, dat de draagdoeken/-zakken veel waarde behouden. Maakt het zeker interessant.

   Verwijderen
 4. Fan van de Marsupi, zeker voor de eerste maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is op fb een draagdoekenmarkt.
  Als je weinig wilt knopen kun je voor een drager gaan. Bijv een bondolino, die is vanaf de geboorte te gebruiken.
  Een doek knopen is trouwens niet moeillijk, er zijn heel veel YouTube filmpjes van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh erg hé, ik ben zo van het gemak, maar ik moet het denk ik gewoon eens proberen. Bedankt voor de informatie!

   Verwijderen
 6. Marsupi voor de eerste 6 maanden, daarna een ergobaby (hier tot 2,5 nog gebruikt). Ik kocht alles nieuw en verkocht ze voor meer dan de helft na 3 kindjes, ze blijven supernetjes bij normaal gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het merk niet, maar je bent al de tweede die Marsupi oppert. Bedankt voor de informatie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.