Doorgaan naar hoofdcontent

Aflossing

Het was niet de bedoeling om deze maand af te lossen ivm de bijkomende kosten voor de baby. Maar afgelopen week verkochten wij de motor van man en besloot ik om toch €250,- over te maken naar (schoon)ouders.

Onze schuld is momenteel  €18.500,-. We losten nu in totaal €1.500,- af. Met de komende belastingteruggave en de vakantiegelden hopen we weer een mooi bedrag af te lossen.

Hoe gaat het met jullie schuld?

Reacties

 1. Wij hebben gelukkig alleen een hypotheekschuld. Maar jullie schoonouders zullen het vast waarderen dat jullie weer hebben afgelost!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zeker, ze waren positief verrast met deze aflossing. Liever zo, dan andersom.

   Verwijderen
 2. Lekker bezig. Wij hebben niks afgelost op onze schuld maar wel gespaard voor onze nieuwe keuken! Ook fijn!
  Trouwens, in je ‘header’ staat dat je nog 18500€ schuld hebt en dat je 1500€ hebt afgelost. Het lijkt een beetje alsof je dus nog maar 17000€ schuld hebt bij je schoonouders. Snap je wat ik bedoel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap helemaal wat je bedoelt, ik pas het aan! Goed bezig, die keuken kun je straks alleen maar extra van genieten. Daar heb je toch daadwerkelijk plezier van!

   Verwijderen
 3. Wij zijn op een aparte spaarrekening aan het sparen voor de nieuwe tuin. Deze maand winstuitkering man, volgende maand vakantiegeld man en nog een persoonlijke winstuitkering. Samen met het spaargeld van maart, april, mei en juni zijn we er. En daarna weer verder sparen zonder een specifiek doel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie maanden komen er voor jullie aan! En dan lekker genieten van de tuin, sparen is nog leuker als het voor het luxe is.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.