Doorgaan naar hoofdcontent

Belastingaangifte

De belastingaangifte mocht vanaf 1 maart weer gedaan worden. We hadden alle nodige papieren inmiddels ontvangen en ik was toch wel erg benieuwd. Afgelopen zondag vulde ik de aangifte aan en diende hem meteen in.

De cijfers zien er goed uit. Na het invullen werd aangegeven dat we €806,- terug krijgen. Nu staat er uiteraard ook vermeld dat we aan deze cijfers geen rechten kunnen ontlenen dus we wachten het maar gewoon netjes af. Mocht het wel rond dit bedrag uit komen dan hebben we een mooie meevaller. Dit geld zal dan ook gebruikt worden om de spaarrekening aan te vullen en de schuld bij (schoon)ouders te verlagen.

Hebben jullie de aangifte al ingevuld en ingediend? Valt het mee of valt het tegen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb geen aftrekposten en werk voor het eerst een volledig jaar full time, dus ik krijg nergens geld voor terug. Ik moet voor het eerst betalen: zo'n 100 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja wij vulden het ook afgelopen zondag in. Aangezien wij een hypotheek hebben en geen maandelijkse terug gave ontvangen, kunnen wij een fijn bedrag terug wachten. Dit gaan wij gebruiken om een schuld af te lossen. Groetjes blogaanmnbeen.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je alles in een keer terug krijgt. Ik heb er wel eens over nagedacht, zonder zouden we ook prima de maandelijkse lasten kunnen opvangen.

   Verwijderen
 3. Ik moet altijd betalen. Vanwege pensioen in eigen naam. Maar het wordt iets verlaagd door de hypotheek rente teruggave en ik geef geld aan het dierenopvangcentrum

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.