Doorgaan naar hoofdcontent

Belastingaangifte

De belastingaangifte mocht vanaf 1 maart weer gedaan worden. We hadden alle nodige papieren inmiddels ontvangen en ik was toch wel erg benieuwd. Afgelopen zondag vulde ik de aangifte aan en diende hem meteen in.

De cijfers zien er goed uit. Na het invullen werd aangegeven dat we €806,- terug krijgen. Nu staat er uiteraard ook vermeld dat we aan deze cijfers geen rechten kunnen ontlenen dus we wachten het maar gewoon netjes af. Mocht het wel rond dit bedrag uit komen dan hebben we een mooie meevaller. Dit geld zal dan ook gebruikt worden om de spaarrekening aan te vullen en de schuld bij (schoon)ouders te verlagen.

Hebben jullie de aangifte al ingevuld en ingediend? Valt het mee of valt het tegen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb geen aftrekposten en werk voor het eerst een volledig jaar full time, dus ik krijg nergens geld voor terug. Ik moet voor het eerst betalen: zo'n 100 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja wij vulden het ook afgelopen zondag in. Aangezien wij een hypotheek hebben en geen maandelijkse terug gave ontvangen, kunnen wij een fijn bedrag terug wachten. Dit gaan wij gebruiken om een schuld af te lossen. Groetjes blogaanmnbeen.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je alles in een keer terug krijgt. Ik heb er wel eens over nagedacht, zonder zouden we ook prima de maandelijkse lasten kunnen opvangen.

   Verwijderen
 3. Ik moet altijd betalen. Vanwege pensioen in eigen naam. Maar het wordt iets verlaagd door de hypotheek rente teruggave en ik geef geld aan het dierenopvangcentrum

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.