Geboortekaartjes

Onze zoon of dochter wordt in mei verwacht, gebruikelijk is het dan ook om een geboortekaartje te sturen naar vrienden en familie. Het kaartje van zoon werd ontworpen door onze vriendin. Ze rekende er niets voor en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds heel blij met het kaartje. Het prijkt dan ook nog steeds op zoon zijn kamer en zelfs in de woonkamer.

We besloten dan ook om het kaartje te baseren op het kaartje van zoon. Vriendin wilde het kaartje wel opnieuw ontwerpen en inmiddels ligt er een meiden- en een jongensversie klaar. Uiteraard zonder de juiste gegevens, we zijn nog steeds niet zeker van de namen. Dat wordt met 32+ weken wel een dingetje kan ik je vertellen.

Vriendin besteld het kaartje zodra ons kindje geboren is. We hebben zo'n 80 kaarten nodig en zijn dan verplicht er 100 af te nemen. De kosten hiervoor bedragen €75,63. Dit is inclusief het bedrag voor verzenden, we kiezen er namelijk voor om ze met spoed te laten drukken, we hebben ze dan een dag later in huis.

Enveloppen voor 100 kaarten kosten via de drukker €14,00. Ik kocht ze bij een andere zaak voor €9,99 en bijkomend voordeel is dan ook dat ik de enveloppen alvast kan schrijven.

Van de 80 adressen zijn er heel wat in onze directe omgeving. Ik kan dan ook uit de voeten met 60 postzegels. Dit kost ons €49,80.

Al met al betalen wij dus €135,42 om het blijde nieuws te delen. Als ik het zo zie moet ik even slikken, maar ik weet nog hoe leuk ik het vond om het kaartje van zoon te delen.

Hebben jullie geboortekaartjes verzonden? Of zouden jullie dit in de toekomst willen doen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Nee, geen gedrukte geboortekaartjes. Gewoon zelf wat ontworpen en geknutseld/geprint...en dan moet je eerder aan vijftien kaartjes denken, voor mensen ver weg. De mensen dichtbij merkten het vanzelf wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook een prima manier! Hier een grote familie waar van velen ver weg wonen.

      Verwijderen
  2. Wat leuk dat je vriendin het kaartje ontworpen heeft en dat ook nu weer wil doen.
    Wij stuurden na de geboorte van zoon en dochter (18 en 13 jaar geleden) kaartjes die we bestelden bij een bedrijf in de buurt. De enveloppen kregen we mee en de kaartjes werden snel gedrukt na de geboorte. We kregen ook goede tips over de tekst erop etc. Heel tevreden over. De kosten weet ik niet meer.
    Van een neef kregen we recent een geboortefilmpje. Heel schattig. Ook een heel leuk idee.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilse! Bedankt voor je reactie. Dat is inderdaad ook heel leuk, zo technisch ben ik helaas helemaal niet. Vriendin krijgt nog een leuk bedankje en ik merk aan haar dat ze het ontzettend leuk vind.

      Verwijderen
  3. Wij hebben het geboortekaartje van onze dochter laten ontwerpen door de broer van V. Hij doet dat ook voor de komende spruit die we binnen nu en een maand verwachten. Wij hebben overigens al wel een naam gelukkig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie lopen net een maandje voor, fijn dat jullie wel een naam hebben! Voor een meisje zijn we zo'n 99% zeker, een jongensnaam blijft lastig.. De officiële namen zijn gelukkig al wel 100% zeker. 😉 Geniet nog even van jullie gezin van drie! En heel veel succes met de komende bevalling!

      Verwijderen
    2. Wat bedoel je met de officiële namen? Nic.

      Verwijderen
    3. We hebben onze zoon een roepnaam gegeven en twee officiële namen waarbij hij vernoemd is. Bij ons tweede kindje weten we roepnaam nog niet, wel de officiële namen inclusief vernoeming. 😉

      Verwijderen
  4. Wat leuk dat je een kaartje laat ontwerpen! Wij gaan de geboortekaartjes via een site bestellen, en wij zijn voor 100 kaarten ongeveer €260 kwijt, incl. enveloppen en postzegels. (Ik heb de postzegels vorig jaar al gekocht, omdat ze toen goedkoper waren). De enveloppen heb ik al binnen, maar omdat ik niet 100 enveloppen wilde schrijven heb ik alle adresgegevens op etiketstickers uitgeprint. Dat scheelde me veel werk!

    We wilden eigenlijk de uitnodigingen voor het kraamfeest bij dezelfde site bestellen, maar dan kwam er nog €100 bij én zouden er 2 postzegels op elke envelop moeten ivm het gewicht... Dat vonden we toch iets te duur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Ook binnenkort een kindje! Wij hebben bij zoon geprobeerd een kaartje te ontwerpen maar ik was niet tevreden en het was in verhouding van de drukker van mijn vriendin zo duur. Dat we toen hebben gevraagd of zij ze niet wilde maken.
      Ik ben dan weer zo'n muts die iedere avond eventjes gaat zitten om een paar enveloppen te schrijven. Heerlijk vind ik dat. 😉

      Verwijderen
    2. Altijd leuk een geboortekaartje! Een blijvende herinnering aan een nieuw leven. Ik ben blij dat er destijds niet op heb bezuinigd want mijn zoon en dochter van 16 en 18 jaar vinden het nog steeds leuk.
      Succes met de bevalling en het bedenken van namen ��

      Verwijderen
    3. Nou dat is het zeker! Ik weet ook zeker dat ze hier lange tijd zullen pronken. Bedankt voor je reactie en dat komt vast wel goed. 😊

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.