Cadeaus voor de baby

Op 1 mei ben ik uitgerekend van ons tweede kindje. Vandaag ben ik dus alweer 38 weken en is het aftellen en wachten echt begonnen. Wij weten het geslacht van de baby niet en doordat we het bij zoon ook niet wisten hebben we veel neutrale spullen in huis. Het kamertje is exact hetzelfde, alleen in een ander huis en dus een ander behangetje. Het voelt weer als nieuw. We hebben veel bewaard en lenen opnieuw heel wat spullen.

Ons kindje is nog niet geboren, toch kreeg ik al heel wat cadeaus voor de kleine. Bij de zwangerschap van zoon heb ik dit nooit zo ervaren, maar nu krijg ik van alle kanten cadeaus. Op mijn werk heeft iedere collega afzonderlijk wat gegeven en is er ook nog een gezamenlijk cadeau overhandigd.

Daarnaast kreeg ik in het begin van de zwangerschap ook van verschillende kanten een kleinigheidje. Twee weken geleden kreeg ik ook nog als verrassing een babyshower en ook hierbij ben ik flink verwend. Voornamelijk zijn het nuttige cadeaus, maar ook wat cadeaus waar ik niet zo goed weet wat ik er mee moet. Iedereen heel hartelijk bedankt, maar waar kun je (aanstaande) ouders nou echt blij mee maken? Hieronder een opsomming van mijn favoriete cadeautjes.

- Luiers, kom maar op, je kunt er nooit genoeg hebben liggen. Let wel even op het maatje, als je luiertjes geeft, denk dan aan maat 2 of maat 3.
- Spuugdoekjes. Opnieuw het verhaal; je kunt er nooit genoeg hebben. Zelf gebruik ik geen snoetenpoetsers, bij mij gaat er een nat spuugdoekje in een zakje mee.
- Kleertjes. Vooral bij de tweede is het stiekem wel leuk om nieuwe kleertjes te hebben. Dit is in ons geval pas van toepassing als het kindje geboren is. Ik heb slechts twee setjes kleding gekocht en deze zijn uiteraard neutraal.
- Cadeaubonnen. Niets zo leuk als zelf bepalen waar je het geld voor gebruikt. Wij hebben gevraagd om cadeaubonnen van de Prenatal, waar we graag een Stokke kinderstoel willen halen.

Verder wil ik nog even meegeven; een cadeau is echt geen verplichting. Ik weet bij zoon nog wel dat ik het zo leuk vond dat mensen kwamen kijken bij de baby, ik was trots en wilde het met iedereen delen. Een cadeautje is dan helemaal niet noodzakelijk en hoeft ook zeker niet duur te zijn.

Wat zijn jullie tips voor kraamcadeaus? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Spannend zeg, dan wordt het voor jullie ook nog een mooie verrassing! Leuk om die tips te lezen. Misschien zijn van die praktische dingen als billenboekjes e.d. ook nog handig? Ik zou zelf denk ik het liefst dingen hebben die ik ook echt gebruik en die 'op' gaan. Dan blijft het aantal nieuwe spullen in huis ook een beetje tot een minimum beperkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, zeker! Ik ben zeer benieuwd. Ik neig naar een jongen, maar dat komt omdat we er al een hebben rondrennen. ;-) Die billendoekjes zijn ook zeker een goede tip. Ik ben het ook helemaal met je eens. Je moest eens weten hoeveel zeep/olie ik al gekregen heb terwijl ik nog een halve verpakking heb staan.. Ik geef dan ook eerlijk toe dat ik zulke producten vaak weer weggeef. Massageolie en dergelijke is niet echt iets voor ons. En wat ik nog vergeten ben; regenlaarsjes. Ideaal.

      Verwijderen
  2. Stokke stoelen koop je vaak voor een fractie van de nieuwprijs op marktplaats. Wij hebben er 2 via marktplaats gekocht, compleet met peuter inzet en kussentjes. Eentje kwamen we tegen op de rommelmarkt voor het kleine prijsje van 20 euro.
    Heb even gekeken, maar er staan echt rijen Stokke stoelen op MP. Misschien wel eentje bij jou in de buurt :)
    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Ik heb er al wel naar gekeken, maar ik wil graag een nieuwe. Ik hoop dat de stoel mee gaat groeien naar de tienerkamer. Sowieso zijn we niet in de gelegenheid om de stoel op te knappen.. Normaal ben ik wel van de tweedehands artikelen, zoon zijn inboedel en kledingkast is bijna compleet tweedehands. ;-)

      Verwijderen
  3. Wij geven meestal gewoon een omslag met geld. Toen onze kindjes geboren werden, had ik ook liefst geld. Wij hebben voor al onze kinderen al wat we van geld bij hun geboorte ontvingen op een spaarrekening gezet en eens het bedrag hoog genoeg was, kochten we er kasbons op lange termijn mee. In die tijd bracht een kasbon op 12 jaar nog ongeveer 12.5 % intrest per jaar op.....Nu kan je enkel nog dromen van dergelijk hoge intresten.
    Wij kochten zelf amper iets van babyspulletjes en -kledij aangezien we zo goed als alles mochten gebruiken van neefjes, nichtjes. Kledij en babyspullen die we kregen, gaven we zelf weer door als geboortecadeautje omdat we dan niets moesten kopen. We hadden het in die tijd financieel niet makkelijk vandaar het doorgeven van geboortecadeautjes. Ik noteerde in een agendaatje welk cadeautje ik van wie ontving om zeker niet tegen te komen dat ik het cadeautje teruggaf aan degene van wie ik het gekregen had. Zelfs het cadeaupapier recykleerden we....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geld vind ik ook een goede optie, al vind ik het minder leuk om te geven. Bij zoon hebben we het geld ook apart gelegd om uiteindelijk de kinderstoel te kopen. Wij hebben voor dit kindje nauwelijks iets gekocht, wij zijn de jongste in de familie die kindjes krijgen en dat merken we van alle kanten.
      Slim om te noteren van wie je welk cadeautje kreeg, ik onthoud het meestal wel en het nette cadeaupapier wordt hier ook opnieuw gebruikt. Het is al beter voor het milieu.

      Verwijderen
  4. Cadeaus die ik zelf niet hoefde gaf ik gewoon door. Kon vaak mooi voor een babyshower of een kraammand. Ik onthield wel van wie ik het had ontvangen.
    Ik vond het zelf heel fijn om een maaltijd te krijgen van iemand. Of als iemand even m'n andere kindje meenam naar buiten zodat ik even zelf kon chillen of douchen.
    (Mocht je nog inspiratie willen opdoen: https://life4mama.blogspot.nl/2014/11/het-beste-kraambezoek.html)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik dus ook. De maaltijden vind ik ook heel prettig, maar lang niet iedereen denkt hieraan, en dan zijn cadeautjes net wat makkelijker. Ik kijk er stiekem ook naar uit dat zoon af en toe even een op een tijd krijgt met papa, oma, opa, oom of tante. Voor zoon ook niet verkeerd denk ik.

      Verwijderen
  5. Ik geef altijd iets aan de broertjes en zusjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mensen die eten meenemen dat je alleen maar op hoeft te warmen: zo fijn! Bezoek dat even de stofzuiger door de kamer trekt.

    Fijne cadeaus? Borstvoedingsthee, biologische badolie voor baby, een donatie aan stichting die zich inzet voor minder bedeelde kinderen in de wereld, een schapenvachtje (vond ik zelf onmisbaar), iets praktisch als wantjes of een wollen rompertje, iets voor de mama (want wat heeft een baby nu aan cadeautjes), sokjes (want die zijn altijd kwijt)...

    Onze vierde is hier in Noorwegen geboren, dat was een rustige kraamweek. Dat scheelde wel goedbedoelde dingen die ik eigenlijk helemaal niet nodig had :)

    Mooie tijd om te bevallen hoor, zo in mei. Zo makkelijk als je gewoon zo met zo'n kleintje naar buiten kan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een schapenvacht? Kun je me dat uitleggen? Ik heb er bij zoon nooit gebruik van gemaakt. Dat zal een hele andere beleving geweest zijn in vergelijking met hier in Nederland, een Noorse kraamweek! Ik ben zeer benieuwd hoe ik het deze keer ga ervaren.
      Vorige keer beviel ik in september en toen hadden we gelukkig een aantal mooie weken in oktober. Dat ik straks waarschijnlijk iedere dag naar buiten kan; heerlijk! Ik kijk er nu al naar uit. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  7. Zelf vind ik iets dat zelfgemaakt is altijd leuk. Voor m'n schoonzus maakte ik een geboortekussen met naam en geboortedatum. Iedere maand zette ze haar kindje in een stoel met het kussen :). Leuk om hem te zien groeien ermee, later per jaar :)...

    Of 'kraamkost' inderdaad, overgewaaid vanuit Vlaanderen begreep ik. Zelf heb ik een verlanglijst gemaakt. Iedereen vroeg wat we wilden hebben, dus ik heb ook dingen als 'babykleerhangers' erop gezet. Kennissen die langs wilden komen en vroegen wat ik wilde hebben zei ik dat ze echt niets mee hoefden te nemen. Als ze echt iets mee wilde nemen, konden ze kijken op m'n lijstje. Werkte super :)...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En sterkte met de laatste loodjes natuurlijk!

      Verwijderen
    2. Zelfgemaakt gaat hier 9 van de 10 keer in het cadeaupapier. Nu is het wel zo dat niet iedereen het op prijs stelt. Wanneer ik voor 90% zeker weet dat het gebruikt gaat worden geef ik iets zelfgemaakt. Al twijfel ik hier aan, koop ik iets. Ik vind het zonde van mijn tijd en geld, zelfgemaakt kan soms nog aardig in de kosten lopen. Ik haakte voor buurvrouw bijvoorbeeld een deken en had dit compleet verkeerd ingeschat. De deken is nooit gebruikt.. Zonde! Had ik liever geld uitgegeven aan een setje kleding o.i.d.

      Een lijstje lijkt me ook handig, maar heel eerlijk.. ik ben al compleet voorzien! Dus wat ik daar dan op zou moeten zetten. Ik weet het eerlijk gezegd echt niet. Was tijdens mijn eerste zwangerschap trouwens wel een optie geweest.

      Bedankt! We tellen met dit weer rustig af. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.