Doorgaan naar hoofdcontent

Opruimen in maart

Het opruimen ging in maart weer in volle vaart. Man was op goede vrijdag een dagje extra vrij. Ik werkte mijn laatste dag voor mijn verlof en zoon ging daarom gewoon naar de gastouder. Heerlijk wat er dan gedaan kan worden in een vrije dag. Hij zocht alles uit in garage en blokhut. De blokhut was de afgelopen maanden een makkelijke opslagplaats voor rommel. Rommel voor de stort en die is hier zo beperkt open én duur, dat man nou niet direct gemotiveerd was.

Zoals jullie vast weten werk ik bij een autobedrijf. Man mocht daar vrijdag het oude ijzer wegbrengen, dit scheelde al een hoop ruimte in de blokhut. Op zaterdagochtend ging hij naar de stort met een auto vol, net zoals een heleboel anderen uit ons dorp. Uiteindelijk dus een lange zit, €50,- armer maar wel een opgeruimde blokhut rijker! Eerder ruimden we ook al de zolder op, ik geloof dat het einde van het daadwerkelijke uitzoeken in zicht is.

Qua verkopen ging het afgelopen maand ook niet slecht. Ik blogde natuurlijk al over onze klapper; de verkoop van de motor van man. Er komt wel een nieuwe motor, maar in de tussentijd sparen we kosten voor verzekering en wegenbelasting uit. Voor de motor kregen we €2.600,-.

Verder verkocht ik nog o.a. een sportshirt, een lunchtrommel, een pet en een aantal boeken. Onze totale verkoopopbrengsten kwamen op €2.638,15. Dit is in zijn geheel naar de spaarrekening gegaan. Daar heb ik het opgesplitst in spaarpotjes voor de buffer en motor. In mijn Excel-bestand houd ik overzicht hoeveel er gereserveerd is voor elk doel.

Nu heb ik alleen nog twijfel over een wel of niet te verkopen trouwjurk. Het is nu bijna vijf jaar geleden dat wij getrouwd zijn en hoewel ik hem prachtig vind vraag ik me af of ik hem überhaupt nog pas en een keer aan ga doen of tentoon ga stellen. In die bijna vijf jaar is hij nog niet van zolder afgekomen, alleen om te verhuizen.

Hebben jullie hier nog ideeën over? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Lekker bezig! Ik heb mijn trouwjurk afgelopen jaar ook te koop gehad maar op 1 niet serieuze reactie na geen reacties. Nu weet ik niet wat ik er dan wel mee moet.
  Ben benieuwd wat je besluit er mee te doen en of eventuele verkoop lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig zeg! Hij ligt niet in de weg ofzo, maar toch. Ik denk er nog eens over na.

   Verwijderen
 2. Je zou er nog een aantal foto's van kunnen maken voordat je afscheid neemt? Of hem laten omtoveren in iets anders?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zeker! Het was toch een heel bijzondere dag. Ik heb er weleens over nagedacht om er een quilt (lappendeken) van te laten maken, samen met het pak van man. Maar ja, gebruik je die dan wel? Lastig, lastig ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.