Doorgaan naar hoofdcontent

Verwarming

Vorige week vrijdag, 30 maart, was alweer mijn laatste werkdag. In verband met Pasen ging mijn verlof iets eerder in. Ontzettend fijn want ik kan je vertellen dat het best pittig is als je een grote buik hebt en een bijna grote broer rond hebt lopen. Zo'n manneke pikt toch alle 'spanning' wel op.

We boffen maar, het is al een aantal dagen mooi weer. Even naar buiten is dan ook geen straf, al moet ik me er wel toe zetten. Doordat het zulk prachtig weer is hebben we al een paar dagen geen gebruik gemaakt van de verwarming. Wat een fijne tijd is dit weer. In de ochtend warmt de woonkamer goed op en daar kunnen we heel de dag nog van genieten. Mijn streven is om het gasverbruik zoveel mogelijk te beperken. 

Wanneer zoon en ik samen thuis zijn gaat de verwarming vaak pas tegen het avondeten aan. Dat zit wat aangenamer aan de tafel en in de avond op de bank. Zoon kleed ik warmer aan en op zulke dagen zijn we vaak zodanig druk met stoffen, dweilen en zuigen dat ik het vaker warm dan koud heb.

Hopelijk zet het weer door en hoeft de verwarming niet zo vaak meer aan. Wanneer de baby er is zal er bij kou toch eerder gebruik gemaakt moeten worden van de verwarming.

Hebben jullie de verwarming al uit kunnen laten? Ik hoor graag van jullie! 


Reacties

 1. Op sommige dagen staat de verwarming nu ook uit. Scheelt weer geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons staat de kachel al weer een week of wat uit. Ik verwacht dat ik in November de gaskraan weer open draai. Mijn buren, ik woon in het midden van een appartementenblok, stoken wel en zo danig dat het bij mij niet snel beneden de 15 graden komt. Ik stook zelf tot een graad of 18, zij tot minimaal 20 of nog warmer. Daar voelt mijn gezin zich niet prettig bij. Dan lopen we in een t-shirt en op blote voeten. Op de dagen dat we het wat koud krijgen trekken we wel een truitje aan of kruipen onder een dekentje op de bank.
  Ook toen de kinderen klein waren stookten we de temperatuur niet hoog op. Dat was wel even wennen voor de kraamverpleegkundige bij nr 3, die wilde het minimaal tot 22 stoken. Echt niet te doen. Liepen de oudste kinderen met zweet op het hoofd want ze moesten ook nog een trui aan want het was koud. We hebben maar snel de deuren open gezet en gezegd dat zij een trui aan moest gaan doen, maar dat wij dat niet deden. Ons spekkige hummeltje kon zich prima zelf warmhouden en hoefde ook geen muts op, dus voor hem was die sauna ook niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfff, hier is het meestal rond de 18,5 en dat vind ik prima. Momenteel helemaal met al die zwangerschapshormonen. Ik verwacht niet dat de verwarming zo hoog hoeft en ik verwacht dat man dan wel een graadje of twee terugschroeft. 😉 Wij hebben niet zozeer profijt van de buren, wonen op een hoek. De zon verwarmt dan wel weer, dus dat is heerlijk!

   Verwijderen
 3. Onze jongste is geboren op een koude novemberdag in Noorwegen, in een 120 jaar oud huis met alleen een houtkachel in de woonkamer. Lag ook nog eens tussen twee grote rotsen in, dus alleen zon binnen in een klein stukje van de woonkamer. Enkel glas boven. IJsbloemen op de ramen tot april.
  Vandaag was het 10 graden met een zonnetje en ze wilde haar broek uit. 'Mama, ik ben warrum!' :D Maar ook hier (ander huis) warmt het echt al goed op met de zon nu en zet ik 's avonds de warmtepomp op 16, anders koelt het toch wel te veel af. Maar zo is het prima. Kost ook amper energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest gisteravond toch nog wel de kachel aan doen. Maar overdag bleef de verwarming wel uit.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…