Verwarming

Vorige week vrijdag, 30 maart, was alweer mijn laatste werkdag. In verband met Pasen ging mijn verlof iets eerder in. Ontzettend fijn want ik kan je vertellen dat het best pittig is als je een grote buik hebt en een bijna grote broer rond hebt lopen. Zo'n manneke pikt toch alle 'spanning' wel op.

We boffen maar, het is al een aantal dagen mooi weer. Even naar buiten is dan ook geen straf, al moet ik me er wel toe zetten. Doordat het zulk prachtig weer is hebben we al een paar dagen geen gebruik gemaakt van de verwarming. Wat een fijne tijd is dit weer. In de ochtend warmt de woonkamer goed op en daar kunnen we heel de dag nog van genieten. Mijn streven is om het gasverbruik zoveel mogelijk te beperken. 

Wanneer zoon en ik samen thuis zijn gaat de verwarming vaak pas tegen het avondeten aan. Dat zit wat aangenamer aan de tafel en in de avond op de bank. Zoon kleed ik warmer aan en op zulke dagen zijn we vaak zodanig druk met stoffen, dweilen en zuigen dat ik het vaker warm dan koud heb.

Hopelijk zet het weer door en hoeft de verwarming niet zo vaak meer aan. Wanneer de baby er is zal er bij kou toch eerder gebruik gemaakt moeten worden van de verwarming.

Hebben jullie de verwarming al uit kunnen laten? Ik hoor graag van jullie! 


Reacties

  1. Op sommige dagen staat de verwarming nu ook uit. Scheelt weer geld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons staat de kachel al weer een week of wat uit. Ik verwacht dat ik in November de gaskraan weer open draai. Mijn buren, ik woon in het midden van een appartementenblok, stoken wel en zo danig dat het bij mij niet snel beneden de 15 graden komt. Ik stook zelf tot een graad of 18, zij tot minimaal 20 of nog warmer. Daar voelt mijn gezin zich niet prettig bij. Dan lopen we in een t-shirt en op blote voeten. Op de dagen dat we het wat koud krijgen trekken we wel een truitje aan of kruipen onder een dekentje op de bank.
    Ook toen de kinderen klein waren stookten we de temperatuur niet hoog op. Dat was wel even wennen voor de kraamverpleegkundige bij nr 3, die wilde het minimaal tot 22 stoken. Echt niet te doen. Liepen de oudste kinderen met zweet op het hoofd want ze moesten ook nog een trui aan want het was koud. We hebben maar snel de deuren open gezet en gezegd dat zij een trui aan moest gaan doen, maar dat wij dat niet deden. Ons spekkige hummeltje kon zich prima zelf warmhouden en hoefde ook geen muts op, dus voor hem was die sauna ook niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pfff, hier is het meestal rond de 18,5 en dat vind ik prima. Momenteel helemaal met al die zwangerschapshormonen. Ik verwacht niet dat de verwarming zo hoog hoeft en ik verwacht dat man dan wel een graadje of twee terugschroeft. 😉 Wij hebben niet zozeer profijt van de buren, wonen op een hoek. De zon verwarmt dan wel weer, dus dat is heerlijk!

      Verwijderen
  3. Onze jongste is geboren op een koude novemberdag in Noorwegen, in een 120 jaar oud huis met alleen een houtkachel in de woonkamer. Lag ook nog eens tussen twee grote rotsen in, dus alleen zon binnen in een klein stukje van de woonkamer. Enkel glas boven. IJsbloemen op de ramen tot april.
    Vandaag was het 10 graden met een zonnetje en ze wilde haar broek uit. 'Mama, ik ben warrum!' :D Maar ook hier (ander huis) warmt het echt al goed op met de zon nu en zet ik 's avonds de warmtepomp op 16, anders koelt het toch wel te veel af. Maar zo is het prima. Kost ook amper energie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik moest gisteravond toch nog wel de kachel aan doen. Maar overdag bleef de verwarming wel uit.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.