Opruimen in maart

Het opruimen ging in maart weer in volle vaart. Man was op goede vrijdag een dagje extra vrij. Ik werkte mijn laatste dag voor mijn verlof en zoon ging daarom gewoon naar de gastouder. Heerlijk wat er dan gedaan kan worden in een vrije dag. Hij zocht alles uit in garage en blokhut. De blokhut was de afgelopen maanden een makkelijke opslagplaats voor rommel. Rommel voor de stort en die is hier zo beperkt open én duur, dat man nou niet direct gemotiveerd was.

Zoals jullie vast weten werk ik bij een autobedrijf. Man mocht daar vrijdag het oude ijzer wegbrengen, dit scheelde al een hoop ruimte in de blokhut. Op zaterdagochtend ging hij naar de stort met een auto vol, net zoals een heleboel anderen uit ons dorp. Uiteindelijk dus een lange zit, €50,- armer maar wel een opgeruimde blokhut rijker! Eerder ruimden we ook al de zolder op, ik geloof dat het einde van het daadwerkelijke uitzoeken in zicht is.

Qua verkopen ging het afgelopen maand ook niet slecht. Ik blogde natuurlijk al over onze klapper; de verkoop van de motor van man. Er komt wel een nieuwe motor, maar in de tussentijd sparen we kosten voor verzekering en wegenbelasting uit. Voor de motor kregen we €2.600,-.

Verder verkocht ik nog o.a. een sportshirt, een lunchtrommel, een pet en een aantal boeken. Onze totale verkoopopbrengsten kwamen op €2.638,15. Dit is in zijn geheel naar de spaarrekening gegaan. Daar heb ik het opgesplitst in spaarpotjes voor de buffer en motor. In mijn Excel-bestand houd ik overzicht hoeveel er gereserveerd is voor elk doel.

Nu heb ik alleen nog twijfel over een wel of niet te verkopen trouwjurk. Het is nu bijna vijf jaar geleden dat wij getrouwd zijn en hoewel ik hem prachtig vind vraag ik me af of ik hem überhaupt nog pas en een keer aan ga doen of tentoon ga stellen. In die bijna vijf jaar is hij nog niet van zolder afgekomen, alleen om te verhuizen.

Hebben jullie hier nog ideeën over? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Lekker bezig! Ik heb mijn trouwjurk afgelopen jaar ook te koop gehad maar op 1 niet serieuze reactie na geen reacties. Nu weet ik niet wat ik er dan wel mee moet.
    Ben benieuwd wat je besluit er mee te doen en of eventuele verkoop lukt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lastig zeg! Hij ligt niet in de weg ofzo, maar toch. Ik denk er nog eens over na.

      Verwijderen
  2. Je zou er nog een aantal foto's van kunnen maken voordat je afscheid neemt? Of hem laten omtoveren in iets anders?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat zeker! Het was toch een heel bijzondere dag. Ik heb er weleens over nagedacht om er een quilt (lappendeken) van te laten maken, samen met het pak van man. Maar ja, gebruik je die dan wel? Lastig, lastig ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.