Doorgaan naar hoofdcontent

Autoverzekering

Onze auto is momenteel verzekerd bij Interpolis. De verzekering is All Risk en staat op naam van (schoon)vader, dit is ooit zo geregeld toen man zijn rijbewijs net had. Eens per jaar betalen we de premie. Deze komt neer op €892,21. Dit is €74,35 per maand. Nu onze situatie veranderd is, hogere maandlasten, vind ik het prettiger om deze betaling per maand terug te laten komen.

Het bouwjaar van de auto is 2009 en daarom hebben we ook besloten om de verzekering terug te zetten naar WA + casco. Ik zit met een aantal andere zaken bij United Consumers en hier bleek ik opnieuw goedkoper uit te zijn. De verzekering wordt aangeboden door Delta Lloyd en ik heb gekozen voor een eigen risico van €150,-. Wij hebben momenteel 0 schadevrije jaren omdat de auto op de naam van (schoon)vader stond.

Per 17-8-2017 is de nieuwe verzekering ingegaan en betalen we €82,43. Via het kortingstegoed krijg ik per maand €12,18 terug. De uiteindelijke kosten komen neer op €70,25 per maand en dus besparen we €4,10 per maand, jaarlijks een bedrag van €49,20. Daarnaast bouwen we zelf schadevrije jaren op en zullen we de komende jaren dus dalen met de premie.

Hebben jullie recent de autoverzekering nog omgezet? Hoe is dit verlopen? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Nog niet echt een lage premie vind ik. Zou eens op de site van de Bovag kijken. Bieden uitstekende verzekeringen met een goede dekking. Zit er zelf ook met WA-casco en betaal een stuk minder dan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een dure verzekering. Wij zijn All-risk verzekerd en betalen daar 39 euro per maand voor. Is er een reden voor waarom jullie zoveel betalen?

   Verwijderen
  2. We hebben geen schade vrije jaren. We gaan ze nu opbouwen en hopelijk komen we dan met een aantal jaar lager uit.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat ook best een forse premie voor een WA+ verzekering. Geen idee wat de nieuwwaarde van jullie auto is, maar onze auto is all risk verzekerd met 3 jaar aankoopwaarde terug bij total loss en wij betalen een paar euro minder dan jullie nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het ook, een fors bedrag. Maar zonder vrije jaren ben je gewoon erg duur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. Dat haalde ik zo niet uit je bericht, maar dat kan ook aan mij liggen hoor.. :)

   Verwijderen
  2. Het staat er ook niet heel duidelijk zie ik ;-)

   Verwijderen
 4. Zo lang je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, is de premie inderdaad fors. Hier betalen wij voor een WA beperkt casco iets meer dan € 26,00 per maand. Auto uit 2008 met een dagwaarde van € 4.500,00 en uit mijn hoofd 17 schadevrije jaren. Verzekeraar: NederlandvanNu (geen aandelen) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een mooi bedrag! Hopelijk komen wij ooit ook op 17 schadevrije jaren. 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.