Doorgaan naar hoofdcontent

Hoogte van de schuld

Onze schuld bij (schoon)ouders is onveranderd. Zoals ik eerder al schreef hoop ik in januari 2018 de eerste aflossing over te maken. Het gaat hier dan om €500,- waarna de schuld zakt naar €19.500,-. Dat ziet er al veelbelovend uit toch?

Onze hypotheek bestaat uit twee delen, 50% annuïteit en 50% is lineair. We hebben deze hypotheek sinds 10 november 2016. Door onze maandelijkse aflossing is onze hypotheek nu al gezakt van €210.141,- naar €205.998,-. Per maand losten we €517,88 af. Ons maandbedrag is gezakt van €812,11 naar €809,24. Een daling van €2,87.

Extra aflossen op de hypotheek zie ik voorlopig nog niet gebeuren. Eerst de aflossing van de schuld bij (schoon)ouders. Wel leuk om zo maandelijks toch een daling van de hypotheekschuld te zien!

Hoe gaat het aflossen bij jullie? Zijn er nog andere schulden waar je mee te maken hebt? Ik hoor graag van je!

Reacties

 1. studieschuld nog als die weg is dan aflossen op de hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me een fantastisch gevoel als de studieschuld weg is! Succes.

   Verwijderen
 2. Heel goed. Wij hadden een schuld bij de moeder van M, maar die hebben we in 2016 afgelost. Nu druk bezig met aflossen op de hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! Er zit toch een bepaald gevoel aan bij een lening bij een familielid. Inmiddels zijn er al veranderingen, het bericht staat ingepland.

   Verwijderen
 3. Geen aflossingen nog, maar na het kopen van een huis in augustus 2015 als alleenstaande met een loon dat iets boven modaal is wel al 12000 euro kunnen sparen in 2 jaar tijd. Eerst de potjes vullen en de noodzakelijke verbouwingen uitvoeren, maar dan ga ik ook echt aflossen! Fijn om te weten dat ik in mijn eentje best 5000 euro per jaar extra kan inleggen, geeft rust en vertrouwen voor de toekomst. Het doel is ruim voor mijn 63ste van de hypotheek af te zijn zodat er gespaard kan worden om eerder met pensioen te kunnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heel netjes! Ik kan me voorstellen dat je een voldaan gevoel overhoud aan het saldo van je spaarrekening. 😉

   Verwijderen
 4. Een kleine 12.000 euro afgelost. Het was de bedoeling om van spaargeld weer de 20% vol te maken maar onze plannen zijn gewijzigd. Op nog één aflossing na zal dit jaar niet meer worden afgelost. Hopelijk nog een 2.000 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, heel mooi zeg! Ga zo door, die €2.000,- is alsnog een prachtig bedrag!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.