Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeaus

De laatste tijd zit ik echt weer bovenop onze uitgaven. Het valt me op dat we behoorlijk veel geld aan cadeautjes uitgeven. Niet eens dat we gek doen, maar het is vooral het aantal cadeaus wat me verbaast. Even een opsomming van de maanden juli, augustus en september.

Juli:
- Eigen verjaardagscadeau, VIP-arrangement met vrienden. Man 'gaf' dit aan mij cadeau. Voor mijn verjaardag kreeg ik een bioscoopbon t.w.v. €10,- en dus kostte ons dit €49,50.
- Vrienden zijn samen gaan wonen en gaven een BBQ. Het cadeau gaven we gezamenlijk en kwam neer op €8,50.

Augustus:
- We verwachten een nichtje en een goede vriendin krijgt een zoontje deze maand. Ik maakte twee slabben, twee kaartenhangers, een labeldoekje en ik haakte nog een deken. Als aanvulling op deze zelfgemaakte cadeaus kocht ik nog kleding. Exclusief het materiaal van de zelfgemaakte cadeaus komt dit op €20,-.
- Zus en neefje jarig. Neefje krijgt een wheely bug van mijn familie. Onze bijdrage: €15,-. Voor zus nog geen cadeau idee maar het budget is €20,-.

September
- Mijn nichtje trouwt deze maand en deze week kregen we de uitnodiging. In de begeleidende brief werd verzocht om een kleinigheidje mee te nemen en deze bij binnenkomst te overhandigen zodat het als gezamenlijk cadeau aangeboden kan worden aan het bruidspaar. Hieraan besteedde ik €6,-, hiermee sponsorde ik gelijk het goede doel. De attentie in de envelop wordt €20,-. In totaal dus €26,-.
- Vrienden hebben een huis gekocht, wonen inmiddels samen en gaan het in september vieren.  Ze krijgen hetzelfde cadeau als de vrienden in juli t.w.v. €8,50.
- Zoon is jarig. We bestelden zijn cadeau al. Een boerderij van Duplo. We hadden hem al op het oog bij Bol.com voor het schrikbarende bedrag van €200,-. We besloten hem bij een andere site te bestellen. Hier werd hij aangeboden voor €139,99. Het pakket liet ik bezorgen bij een Kiala kunt en het koste ons nu €141,94. Een besparing van €58,06. Inmiddels is hij zelfs alweer een tientje duurder op die website. (Schoon)ouders betalen mee, uiteindelijk kost het ons €41,94. €8,06 gaat naar spaarrekening van zoon.
- Vriendin is jarig. Voor mijn verjaardag kreeg ik een cadeaubon van Rituals en kocht daar een cadeau verpakking voor t.w.v. €17,-. Met inlevering van de bon nog maar €7,-.

Dit zijn alleen nog maar de geplande uitgaven. Het komt wel eens voor dat ik opeens een uitnodiging krijg die ik niet had verwacht. Het totale bedrag komt uit op €194,44. Het gemiddelde bedrag per maand zal rond de €30,- liggen.

Nu zijn er twee eigen verjaardagen, dus hoger budget, twee verwachte kindjes en een bruiloft. Dit geschetste beeld bestaat dus voornamelijk uit uitzonderingen.

Hanteren jullie een budget? Hebben jullie ook te maken met dure cadeau maanden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Kinderen krijgen stiften,potloden,kleurboeken, springtouwen,bakmix met schort...dat soort dingen. Altijd in aanbieding gekocht,of zelf gemaakt, nooit meer dan 7,50.
  Volwassenen kom ik ook zoiets uit. Mijn vrienden zijn blij met een pot homemade cruesli, jam of zeep, een tweedehands petroleumstel, een zelfgemaakte houten pollepel of een dagje samen het bos in om te wandelen. Ikzelf ben ook blij met dit soort cadeautjes. Duplo en Lego kocht ik vroeger tweedehands. Net als fietsjes en ander groot kinderspeelgoed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het zo kunt regelen! Ik maak ook veel zelf, maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen vind het prettig om een zelfgemaakt cadeau te ontvangen. En daarbij is besparen en aflossen niet gelijk een hot item in onze vriendengroep. Verder krijgt zoon alles tweedehands dus een keer een nieuw cadeau mag ook best een keer. 😉 Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.