Cadeaus

De laatste tijd zit ik echt weer bovenop onze uitgaven. Het valt me op dat we behoorlijk veel geld aan cadeautjes uitgeven. Niet eens dat we gek doen, maar het is vooral het aantal cadeaus wat me verbaast. Even een opsomming van de maanden juli, augustus en september.

Juli:
- Eigen verjaardagscadeau, VIP-arrangement met vrienden. Man 'gaf' dit aan mij cadeau. Voor mijn verjaardag kreeg ik een bioscoopbon t.w.v. €10,- en dus kostte ons dit €49,50.
- Vrienden zijn samen gaan wonen en gaven een BBQ. Het cadeau gaven we gezamenlijk en kwam neer op €8,50.

Augustus:
- We verwachten een nichtje en een goede vriendin krijgt een zoontje deze maand. Ik maakte twee slabben, twee kaartenhangers, een labeldoekje en ik haakte nog een deken. Als aanvulling op deze zelfgemaakte cadeaus kocht ik nog kleding. Exclusief het materiaal van de zelfgemaakte cadeaus komt dit op €20,-.
- Zus en neefje jarig. Neefje krijgt een wheely bug van mijn familie. Onze bijdrage: €15,-. Voor zus nog geen cadeau idee maar het budget is €20,-.

September
- Mijn nichtje trouwt deze maand en deze week kregen we de uitnodiging. In de begeleidende brief werd verzocht om een kleinigheidje mee te nemen en deze bij binnenkomst te overhandigen zodat het als gezamenlijk cadeau aangeboden kan worden aan het bruidspaar. Hieraan besteedde ik €6,-, hiermee sponsorde ik gelijk het goede doel. De attentie in de envelop wordt €20,-. In totaal dus €26,-.
- Vrienden hebben een huis gekocht, wonen inmiddels samen en gaan het in september vieren.  Ze krijgen hetzelfde cadeau als de vrienden in juli t.w.v. €8,50.
- Zoon is jarig. We bestelden zijn cadeau al. Een boerderij van Duplo. We hadden hem al op het oog bij Bol.com voor het schrikbarende bedrag van €200,-. We besloten hem bij een andere site te bestellen. Hier werd hij aangeboden voor €139,99. Het pakket liet ik bezorgen bij een Kiala kunt en het koste ons nu €141,94. Een besparing van €58,06. Inmiddels is hij zelfs alweer een tientje duurder op die website. (Schoon)ouders betalen mee, uiteindelijk kost het ons €41,94. €8,06 gaat naar spaarrekening van zoon.
- Vriendin is jarig. Voor mijn verjaardag kreeg ik een cadeaubon van Rituals en kocht daar een cadeau verpakking voor t.w.v. €17,-. Met inlevering van de bon nog maar €7,-.

Dit zijn alleen nog maar de geplande uitgaven. Het komt wel eens voor dat ik opeens een uitnodiging krijg die ik niet had verwacht. Het totale bedrag komt uit op €194,44. Het gemiddelde bedrag per maand zal rond de €30,- liggen.

Nu zijn er twee eigen verjaardagen, dus hoger budget, twee verwachte kindjes en een bruiloft. Dit geschetste beeld bestaat dus voornamelijk uit uitzonderingen.

Hanteren jullie een budget? Hebben jullie ook te maken met dure cadeau maanden? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Kinderen krijgen stiften,potloden,kleurboeken, springtouwen,bakmix met schort...dat soort dingen. Altijd in aanbieding gekocht,of zelf gemaakt, nooit meer dan 7,50.
    Volwassenen kom ik ook zoiets uit. Mijn vrienden zijn blij met een pot homemade cruesli, jam of zeep, een tweedehands petroleumstel, een zelfgemaakte houten pollepel of een dagje samen het bos in om te wandelen. Ikzelf ben ook blij met dit soort cadeautjes. Duplo en Lego kocht ik vroeger tweedehands. Net als fietsjes en ander groot kinderspeelgoed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je het zo kunt regelen! Ik maak ook veel zelf, maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen vind het prettig om een zelfgemaakt cadeau te ontvangen. En daarbij is besparen en aflossen niet gelijk een hot item in onze vriendengroep. Verder krijgt zoon alles tweedehands dus een keer een nieuw cadeau mag ook best een keer. 😉 Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.