Doorgaan naar hoofdcontent

Afvalrace

Jarenlang heb ik op een middelbare school gezeten die op 11 kilometer afstand van mijn woonplaats lag. Iedere schooldag fietste ik de 22 kilometer, zodra ik daarmee stopte omdat ik naar het HBO ging vlogen de kilo's er aan. Door niet meer dagelijks te bewegen - ik nam de bus in plaats van de fiets - is mijn figuur best veranderd.

Toen ik jonger was schaamde ik me er vaak voor, grote borsten en een dikke buik. Toen ik wat ouder werd en een vaste relatie had kreeg ik zelfvertrouwen door mijn man. Ondanks de extra kilo's vind hij me mooi. Met de zwangerschap kwam ik nauwelijks aan en na twee maanden zat ik ook weer op het gewicht van voor de zwangerschap. Waar ik me nu wel gigantisch aan stoor is mijn slappe buik. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor andere vrouwen met kinderen. Nu ik dit blog begonnen ben leek het me een mooie stimulans om jullie op de hoogte te houden. Zo ben ik er bewust mee bezig.

Afgelopen week stond ik weer op de weegschaal en was ik opnieuw twee kilo kwijt. Dit komt door alleen al minder te snoepen. Een direct gevolg van ons nieuw ingestelde boodschappenbudget van €40,- per week. Om aan dit budget te kunnen voldoen worden er minder koekjes, snoepjes en chips gekocht en wordt dit dus ook veel minder door ons gegeten.

Op maandag heb ik mezelf gewogen, mijn gewicht op dat moment: 92,5 kg. Met een lengte van 1,71 meter en een leeftijd van 26 betekend dit dat ik ernstig overgewicht en een BMI van 31,6 heb. Iedere maandagochtend wil ik gaan wegen en een keer in de maand wil ik jullie een update geven over het verloop van het afvallen. Op naar minder kilo's en een gezondere levensstijl. Supporteren jullie me?

Hebben of hadden jullie te maken met overwicht? Wat hebben jullie er aan gedaan of mis(te) je net zoals ik de motivatie? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik ga je zeker steunen. Goed van je, de eerste twee kilo's zijn eraf.
  Nee, gelukkig heb ik niet te maken met overgewicht. Ook niet door de zwangerschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn! Een stok achter de deur kan ik wel gebruiken. Ik houd je op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook weer begonnen afgelopen week en heb er inmiddels 2,2 kilo af. Lees eens een boek van Mieke Kosters, haar idee over diëten staat me heel erg aan. Geen weekmenu's en wel de dingen eten die je echt lekker vind.
  Ik wil er graag 15 kg. Afhebben.. Ook een hele uitdaging dus! Nu dus nog 13 te gaan. Misschien kunnen we elkaar een beetje steunen? Je mag me ook een mailtje sturen als je dat leuk vind. Gezinsleven @ gmail. Com zet m op hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke reactie! Ik ga je van het weekend mailen. Je bent ook goed bezig dan. Nog nooit van Mieke Kosters gehoord, maar ik zal eens een kijkje nemen want ik ben eigenlijk nooit zo van het diëten.

   Verwijderen
 4. Succes!
  Bij mij is er ook een beetje blijven plakken na de zwangerschappen. Gelukkig niet heel veel, maar nu wel een beetje in de 'gevarenzone' en zwaarder dan ik fijn vind. Ik sport weer meer, en probeer meer te bewegen in het dagelijks leven (vaker fietsen bijv).
  Goed bezig hoor! En leuk om je updates mee te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Jij bent dus ook goed bezig. Het sluipt er zo snel in. Bankhangen en snoepen omdat je weinig energie hebt. Helemaal verkeerd natuurlijk. Jij ook succes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!