Doorgaan naar hoofdcontent

Afvalrace

Jarenlang heb ik op een middelbare school gezeten die op 11 kilometer afstand van mijn woonplaats lag. Iedere schooldag fietste ik de 22 kilometer, zodra ik daarmee stopte omdat ik naar het HBO ging vlogen de kilo's er aan. Door niet meer dagelijks te bewegen - ik nam de bus in plaats van de fiets - is mijn figuur best veranderd.

Toen ik jonger was schaamde ik me er vaak voor, grote borsten en een dikke buik. Toen ik wat ouder werd en een vaste relatie had kreeg ik zelfvertrouwen door mijn man. Ondanks de extra kilo's vind hij me mooi. Met de zwangerschap kwam ik nauwelijks aan en na twee maanden zat ik ook weer op het gewicht van voor de zwangerschap. Waar ik me nu wel gigantisch aan stoor is mijn slappe buik. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor andere vrouwen met kinderen. Nu ik dit blog begonnen ben leek het me een mooie stimulans om jullie op de hoogte te houden. Zo ben ik er bewust mee bezig.

Afgelopen week stond ik weer op de weegschaal en was ik opnieuw twee kilo kwijt. Dit komt door alleen al minder te snoepen. Een direct gevolg van ons nieuw ingestelde boodschappenbudget van €40,- per week. Om aan dit budget te kunnen voldoen worden er minder koekjes, snoepjes en chips gekocht en wordt dit dus ook veel minder door ons gegeten.

Op maandag heb ik mezelf gewogen, mijn gewicht op dat moment: 92,5 kg. Met een lengte van 1,71 meter en een leeftijd van 26 betekend dit dat ik ernstig overgewicht en een BMI van 31,6 heb. Iedere maandagochtend wil ik gaan wegen en een keer in de maand wil ik jullie een update geven over het verloop van het afvallen. Op naar minder kilo's en een gezondere levensstijl. Supporteren jullie me?

Hebben of hadden jullie te maken met overwicht? Wat hebben jullie er aan gedaan of mis(te) je net zoals ik de motivatie? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik ga je zeker steunen. Goed van je, de eerste twee kilo's zijn eraf.
  Nee, gelukkig heb ik niet te maken met overgewicht. Ook niet door de zwangerschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn! Een stok achter de deur kan ik wel gebruiken. Ik houd je op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook weer begonnen afgelopen week en heb er inmiddels 2,2 kilo af. Lees eens een boek van Mieke Kosters, haar idee over diëten staat me heel erg aan. Geen weekmenu's en wel de dingen eten die je echt lekker vind.
  Ik wil er graag 15 kg. Afhebben.. Ook een hele uitdaging dus! Nu dus nog 13 te gaan. Misschien kunnen we elkaar een beetje steunen? Je mag me ook een mailtje sturen als je dat leuk vind. Gezinsleven @ gmail. Com zet m op hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke reactie! Ik ga je van het weekend mailen. Je bent ook goed bezig dan. Nog nooit van Mieke Kosters gehoord, maar ik zal eens een kijkje nemen want ik ben eigenlijk nooit zo van het diëten.

   Verwijderen
 4. Succes!
  Bij mij is er ook een beetje blijven plakken na de zwangerschappen. Gelukkig niet heel veel, maar nu wel een beetje in de 'gevarenzone' en zwaarder dan ik fijn vind. Ik sport weer meer, en probeer meer te bewegen in het dagelijks leven (vaker fietsen bijv).
  Goed bezig hoor! En leuk om je updates mee te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Jij bent dus ook goed bezig. Het sluipt er zo snel in. Bankhangen en snoepen omdat je weinig energie hebt. Helemaal verkeerd natuurlijk. Jij ook succes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…