Doorgaan naar hoofdcontent

Over de datum

Sinds ik een weekmenu heb gaat er hier nauwelijks iets over de datum. Toch blijkt er nog wel eens iets tussendoor te glippen.

Laatst wilde ik vier liter tomatensoep maken, de gehaktballen waren gedraaid door man. De laatste vermicelli stond ook klaar, net zoals een aantal bouillon blokjes. De zakjes poeder die ik gebruikte zaten in een voorraadpot en ik weet ook echt de houdbaarheidsdatum niet. Man was ziek, hij had keelontsteking, dus hij had geen smaak en ook rook hij niets. Toen de soep klaar was smaakte hij toch wel erg raar en hebben we besloten om het weg te doen. Zo zonde! Ik hoopte dit ook te voorkomen, maar ik merk toch wel dat ik net wat vaker een blik moet werpen in de voorraadkast.

Bij fruit en groente in de groenten lade in de koelkast moet ik ook altijd wel opletten. Paprika's koop ik vaak als stoplicht en ook witlof wordt gekocht per drie. Wanneer deze iets langer liggen gaan deze al snel rotten. Witlof probeer ik zo snel mogelijk te eten, paprika's snijd ik van te voren al in stukjes. Op deze manier kan ik ze langer bewaren.

Gaat er bij jullie weleens iets over de datum? Of heb je nu een ritme en ben je zodanig georganiseerd dat het nauwelijks meer voorkomt? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Weinig, soms zit er wel eens een rotte appel, peer oid in de verpakking die we kopen in de winkel. Toevallig vanmorgen de bloemkool soep door gespoeld omdat ik te veel had gemaakt, na 4 dagen was deze niet lekker meer. Les voor mij, volgende keer of minder maken, of eerder een portie in de vriezer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Je bent dan in ieder geval al op de goede weg als je ook zo zelden iets weg hoeft te gooien.

   Verwijderen
 2. paprika's op de markt kopen, schoonmaken en in stukjes snijden dan de vriezer in zo bespaar je flink

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een idee,maar gesneden in de koelkast bevalt me goed. Naar de markt gaan betekend dat ik mijn routine aan moet passen terwijl het nu zo lekker loopt. 😊 Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!