Kittens

Ons huishouden bestaat onder andere uit drie katten, een vrouwtje en twee mannetjes van het ras Maine Coon. De twee mannetjes zijn gecastreerd en het vrouwtje is niet geholpen. Het is altijd al een wens van man geweest om eens een nestje kittens te krijgen.

Afgelopen week is onze poes dan ook weggebracht om een aantal dagen met een dekkater te spenderen. De uitgerekende datum is 12 juni, de komende weken gaan we haar goed in de gaten houden om te kijken of ze tekenen van een zwangerschap vertoond.

Aangezien het raskatten zijn heb ik in mijn Excel-bestand een nieuw tabblad aangemaakt met daarin de kosten die we maken naar aanleiding van de dekking. Zo weten we welk bedrag we per kitten moeten vragen om in ieder geval quitte te spelen. Momenteel staat de teller op €350,-, helaas is een dekking niet goedkoop. Wel krijg je de garantie van een zwangerschap. Wanneer onze poes niet zwanger is kan ze nog een keer gedekt worden. Mocht het zo zijn dat ze dan opnieuw niet zwanger is krijgen wij de €350,- terug.

Verdere kosten die sowieso nog gemaakt gaan worden zijn dierenartskosten, benodigdheden voor de bevalling, voeding, stamboomkosten en kittenpakketten.

Hebben jullie huisdieren? Hebben jullie weleens overwogen om hiermee een nestje te krijgen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Hier een gesteriliseerde poes. Ook wel onze k..kat. Daar zou ik geen nestje van willen, van die etterbakjes van kittens haha. Oh een Maine Coon. Gaaf hoor. Mogen ze ook naar buiten bij jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie! Wij hebben er hier ook een lopen waar je geen kittens van zou willen. Onze red bull noemen we hem regelmatig. Dan weet je al genoeg toch ;-). We hebben een vrijstaande (huur)woning en daar hebben we een kattenren in de tuin gemaakt. Gewoon een schutting geplaatst met daarop een schrikdraad. Niet zozeer voor onze katten, maar meer voor de beesten uit de buurt. Ze hebben hier last van territoriumdrift. ;-)

      Verwijderen
  2. Wij kochten een hondje op marktplaats maar ze is gesteriliseerd.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Onze katten komen ook van Marktplaats. Misschien hierna nog een nestje maar dan wordt ze hoe dan ook gesteriliseerd.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.