Doorgaan naar hoofdcontent

Kittens

Ons huishouden bestaat onder andere uit drie katten, een vrouwtje en twee mannetjes van het ras Maine Coon. De twee mannetjes zijn gecastreerd en het vrouwtje is niet geholpen. Het is altijd al een wens van man geweest om eens een nestje kittens te krijgen.

Afgelopen week is onze poes dan ook weggebracht om een aantal dagen met een dekkater te spenderen. De uitgerekende datum is 12 juni, de komende weken gaan we haar goed in de gaten houden om te kijken of ze tekenen van een zwangerschap vertoond.

Aangezien het raskatten zijn heb ik in mijn Excel-bestand een nieuw tabblad aangemaakt met daarin de kosten die we maken naar aanleiding van de dekking. Zo weten we welk bedrag we per kitten moeten vragen om in ieder geval quitte te spelen. Momenteel staat de teller op €350,-, helaas is een dekking niet goedkoop. Wel krijg je de garantie van een zwangerschap. Wanneer onze poes niet zwanger is kan ze nog een keer gedekt worden. Mocht het zo zijn dat ze dan opnieuw niet zwanger is krijgen wij de €350,- terug.

Verdere kosten die sowieso nog gemaakt gaan worden zijn dierenartskosten, benodigdheden voor de bevalling, voeding, stamboomkosten en kittenpakketten.

Hebben jullie huisdieren? Hebben jullie weleens overwogen om hiermee een nestje te krijgen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Hier een gesteriliseerde poes. Ook wel onze k..kat. Daar zou ik geen nestje van willen, van die etterbakjes van kittens haha. Oh een Maine Coon. Gaaf hoor. Mogen ze ook naar buiten bij jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie! Wij hebben er hier ook een lopen waar je geen kittens van zou willen. Onze red bull noemen we hem regelmatig. Dan weet je al genoeg toch ;-). We hebben een vrijstaande (huur)woning en daar hebben we een kattenren in de tuin gemaakt. Gewoon een schutting geplaatst met daarop een schrikdraad. Niet zozeer voor onze katten, maar meer voor de beesten uit de buurt. Ze hebben hier last van territoriumdrift. ;-)

   Verwijderen
 2. Wij kochten een hondje op marktplaats maar ze is gesteriliseerd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Onze katten komen ook van Marktplaats. Misschien hierna nog een nestje maar dan wordt ze hoe dan ook gesteriliseerd.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…