Doorgaan naar hoofdcontent

Marktplaats #2

Om de dure maand - de bruiloft van vriendin en verjaardag man - wat op te vangen heb ik weer wat advertenties op Marktplaats gezet. Het is een vruchtbare maand want ik verkocht al meerdere spullen, een vliegende start. Ik verkocht enkel dit jaar al voor €126,- aan spullen die op zolder staan te verstoffen en waar we niet naar omkijken.

Een aantal spullen stonden zelfs nog vanaf vorig jaar op Marktplaats. De advertentie heb ik steeds verlengd, zo heb ik toch nog wat kunnen verkopen terwijl ik er minimaal aandacht aan heb gegeven. Een tip die ik eens las die ik jullie mee wil geven is het plaatsen van spullen aan het eind van de maand. Mensen hebben dan vaak hun loon weer gekregen waardoor je sneller van je spullen af bent. Bij mij lijkt het zeker te werken.

Maken jullie veel gebruik van Marktplaats? Of wachten jullie bijvoorbeeld op de rommelmarkt met Koningsdag? Houden jullie ook bij wat je hierdoor aan extra inkomsten hebt? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!