Doorgaan naar hoofdcontent

Buffer #2

Een aantal berichten terug besteedde ik aandacht aan onze spaarrekeningen. Ik vertelde dat we drie spaarrekeningen hebben, een van mij, een van mijn man en een voor de zoon. Ons spaardoel voor de buffer (rekening man) stond op €5.000,-, dit hebben we inmiddels gehaald.

Door het zo snel bereiken van het gewenste bedrag en de vele reacties op het blogbericht hebben we besloten om een nieuw doel te stellen. We hopen over vier maanden €10.000,- op deze rekening te hebben. Het huidige saldo is €6.400. Per maand zullen we dus €900,- (3600/4) moeten sparen om dit te bereiken. Eind juli is hopelijk dit bedrag gehaald, geheel door een deel van het inkomen van mijn man apart te zetten. In juni ontvangen we ook beide nog vakantiegeld, dus het is een realistisch doel.

Ik spaar verder op mijn eigen rekening. Het geld op mijn spaarrekening is specifiek voor de aankoop van een huis. Deze maand hebben we veel lasten en kan ik eenmalig geen geld apart zetten. Mijn saldo is nu (om en nabij) €2.400,-.

Hebben jullie ook verschillende spaarrekeningen? En stellen jullie ook steeds het spaardoel bij? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. wat leuk om te lezen, ik zag vandaag voor t eerst pas je blog. wij zijn jaren geleden begonnen met sparen.. gekke is dat we meer overhielden nu we kinderen hebben dan ervoor.. ;) maar door overzicht zagen we al snel dat we goed sparen.. elke maand wisselend inkomen man door overuren en ik als gastouder omdat ik gewoon per gewerkt uur betaald krijg en dat is elke maand anders.. man had ook nog eens 4 wekelijks loon.. dus alles in de administratie drastisch verandert.. inkomsten gelijk naar een spaarrekening, gekoppeld aan de betaalrekening, 1e van de maand een maandbedrag terug naar de betaalrekening voor vaste lasten, boodschappen, overige uitgaven. extra uitgaven haalden we van de spaarrekening. paar jaar terug een flink bedrag overgeboekt naar een ohra spaarrekening en daar verder gaan sparen, toen nog met 5% rente.. wat al snel daalde helaas..... ;)
  dankzij het vele sparen en t vele werken, hebben we dit jaar een huis kunnen kopen. uiteraard neit van alleen spaargeld ;) maar door het spaargeld konden we een huis kopen waar veel aan opgeknapt moet worden, dit zou anders niet mogelijk zijn. het huis zelf is verkocht via de bank, dus executieverkoop. hierdoor is onze hypotheek minder dan het taxatiebedrag en beginnen we dus met overwaarde ;) ook erg fijn. en ooit natuurlijk beginnen met extra aflossen, maar eerst het huis nog verder naar onze zin maken.. volgende week zaterdag verhuizen.. spannend.

  maar leuk en herkenbaar om te lezen dat jullie dus ook voor een huis sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou wat leuk zeg! Gefeliciteerd met jullie huis! Klinkt herkenbaar, wij zouden ook graag een klushuis kopen. Dat is inderdaad ook de reden dat we daar specifiek voor sparen. Aflossen is dan ook een toekomstdroom, eerst huis naar ons zin en dan daarmee aan de slag. We houden de markt nu goed in de gaten, het kan snel gaan maar ook nog wat jaren duren. In de tussentijd sparen we door. Bedankt voor je reactie! Succes met verhuizen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!