Doorgaan naar hoofdcontent

Buffer #2

Een aantal berichten terug besteedde ik aandacht aan onze spaarrekeningen. Ik vertelde dat we drie spaarrekeningen hebben, een van mij, een van mijn man en een voor de zoon. Ons spaardoel voor de buffer (rekening man) stond op €5.000,-, dit hebben we inmiddels gehaald.

Door het zo snel bereiken van het gewenste bedrag en de vele reacties op het blogbericht hebben we besloten om een nieuw doel te stellen. We hopen over vier maanden €10.000,- op deze rekening te hebben. Het huidige saldo is €6.400. Per maand zullen we dus €900,- (3600/4) moeten sparen om dit te bereiken. Eind juli is hopelijk dit bedrag gehaald, geheel door een deel van het inkomen van mijn man apart te zetten. In juni ontvangen we ook beide nog vakantiegeld, dus het is een realistisch doel.

Ik spaar verder op mijn eigen rekening. Het geld op mijn spaarrekening is specifiek voor de aankoop van een huis. Deze maand hebben we veel lasten en kan ik eenmalig geen geld apart zetten. Mijn saldo is nu (om en nabij) €2.400,-.

Hebben jullie ook verschillende spaarrekeningen? En stellen jullie ook steeds het spaardoel bij? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. wat leuk om te lezen, ik zag vandaag voor t eerst pas je blog. wij zijn jaren geleden begonnen met sparen.. gekke is dat we meer overhielden nu we kinderen hebben dan ervoor.. ;) maar door overzicht zagen we al snel dat we goed sparen.. elke maand wisselend inkomen man door overuren en ik als gastouder omdat ik gewoon per gewerkt uur betaald krijg en dat is elke maand anders.. man had ook nog eens 4 wekelijks loon.. dus alles in de administratie drastisch verandert.. inkomsten gelijk naar een spaarrekening, gekoppeld aan de betaalrekening, 1e van de maand een maandbedrag terug naar de betaalrekening voor vaste lasten, boodschappen, overige uitgaven. extra uitgaven haalden we van de spaarrekening. paar jaar terug een flink bedrag overgeboekt naar een ohra spaarrekening en daar verder gaan sparen, toen nog met 5% rente.. wat al snel daalde helaas..... ;)
  dankzij het vele sparen en t vele werken, hebben we dit jaar een huis kunnen kopen. uiteraard neit van alleen spaargeld ;) maar door het spaargeld konden we een huis kopen waar veel aan opgeknapt moet worden, dit zou anders niet mogelijk zijn. het huis zelf is verkocht via de bank, dus executieverkoop. hierdoor is onze hypotheek minder dan het taxatiebedrag en beginnen we dus met overwaarde ;) ook erg fijn. en ooit natuurlijk beginnen met extra aflossen, maar eerst het huis nog verder naar onze zin maken.. volgende week zaterdag verhuizen.. spannend.

  maar leuk en herkenbaar om te lezen dat jullie dus ook voor een huis sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou wat leuk zeg! Gefeliciteerd met jullie huis! Klinkt herkenbaar, wij zouden ook graag een klushuis kopen. Dat is inderdaad ook de reden dat we daar specifiek voor sparen. Aflossen is dan ook een toekomstdroom, eerst huis naar ons zin en dan daarmee aan de slag. We houden de markt nu goed in de gaten, het kan snel gaan maar ook nog wat jaren duren. In de tussentijd sparen we door. Bedankt voor je reactie! Succes met verhuizen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…