Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardag

Twee weken terug was man jarig, op een woensdag. Aangezien ik dan vrij ben besloten we het op de dag zelf te vieren. Iedere verjaardag verbaas ik me er over hoeveel werk en hoe duur de voorbereiding is. Daarom probeerde ik dit keer een andere aanpak.

Geld terug acties
Iedere maand maak ik gebruik van de geld terug acties van Scoupy en Kortingisleuk.nl. De producten die ik voor de verjaardag kon gebruiken zette ik apart. Zo had ik dit keer een gratis fles Coca Cola zero en twee pakken Crystal Clear van €0,25 per stuk. Daarnaast kochten we voor een feestje boodschappen waarbij een aantal artikelen zaten waarvan de tweede gratis was. Deze mocht ik mee naar huis nemen.

Voorraad
Verder hanteer ik een boodschappenbudget, op de momenten dat ik nog wat ruimte had binnen dit bedrag heb ik (houdbare) producten gekocht voor de voorraad. Hierdoor heb ik maar weinig extra hoeven kopen voor de visite.

Zelf maken
Het voornemen wat me het meeste tijd gekost heeft is het maken van de taarten. Man moest ook trakteren op zijn werk en dit waren we even vergeten. Op dinsdag deed ik zoals gebruikelijk boodschappen toen hij me belde met de opmerking dat hij wel een zelfgemaakte appeltaart wilde trakteren. Om het mezelf gemakkelijk te maken kocht ik (eenmalig ;-)) twee pakjes appeltaartmix. In de middag heb ik een boterkoek en een appeltaart gemaakt die man de volgende ochtend trakteerde. Ik kreeg een halve boterkoek terug, de rest was al op. Hier kon ik dus niet mee aankomen bij de visite van die avond. Dus maakte ik woensdagmiddag nog een appeltaart en boterkoek.

De kosten deze week aan boodschappen vielen als nog enigszins tegen. Ik kocht voor €79,71 boodschappen. Het dubbele dus wat ik normaal kwijt ben aan boodschappen. Hier zat dan wel weer een dure krat bier bij, welke voorlopig nog niet op is. Mijn schoonouders aten op de woensdag ook gezellig mee, hiervoor werd ook extra ingekocht. Voor een verjaardag ben je ook altijd geneigd om meer te kopen zodat je in ieder geval niet zonder komt te zitten. Er bleek dus weer genoeg over, ik gaf afgelopen week maar €25,10 aan boodschappen uit. Dus al met al gaf ik €25,00 extra uit voor deze verjaardag, wat betekend dat ik deze aanpak ook bij mijn verjaardag zal proberen te hanteren.

Hoe pakken jullie het aan bij verjaardagen? Vieren jullie ze soms samen om zo de kosten en drukte te beperken? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Bij ons zijn de kosten ook altijd hoger in weken van verjaardagen. Maar zelf bakken helpt zeker.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar dus, de tijd die ik er in stop om te bakken neem ik dan maar voor lief. Als je dat omrekent kun je misschien beter kopen. ;-)

   Verwijderen
 2. Ja meer kosten idd. Wij vieren ook verjaardagen samen, als het een beetje bij elkaar in de buurt valt. Scheelt.
  Bovendien houd ik me nu echt aan het lijstje. Dat scheelt diverse zakken chips over en nog meer zooi waar je alleen dik van wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een lijstje helpt hier ook heel erg. Ik heb al gemerkt dat je (bij onze visite) genoeg hebt aan een zak chips, een zak zoute stokjes, een zak spekjes en een zak borrelnootjes. Dit is wel weer anders op een verjaardag in een weekend. Dan gaat er bijvoorbeeld ook meer drank doorheen. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Oh dochters verjaardag was ook een portemonnee klappertje. Ik koop altijd veeeeel te veel. Kwarktaart en tiramisu hebben we zelf gemaakt, appeltaartje gekocht. Vreterij voor een weeshuis, iedereen bleef lunchen en aten ook 's avonds nog mee. Het was heel erg gezellig, dus ik heb het er graag voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou daar heb je gelijk in. Ik koop niet zozeer te veel maar vind het ontzettend gezellig en vraag dan ook altijd familie om mee te eten. Dat maakt die kosten wel weer goed. ;-)

   Verwijderen
 4. Do you love Coke or Pepsi?
  ANSWER THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…