Verjaardag

Twee weken terug was man jarig, op een woensdag. Aangezien ik dan vrij ben besloten we het op de dag zelf te vieren. Iedere verjaardag verbaas ik me er over hoeveel werk en hoe duur de voorbereiding is. Daarom probeerde ik dit keer een andere aanpak.

Geld terug acties
Iedere maand maak ik gebruik van de geld terug acties van Scoupy en Kortingisleuk.nl. De producten die ik voor de verjaardag kon gebruiken zette ik apart. Zo had ik dit keer een gratis fles Coca Cola zero en twee pakken Crystal Clear van €0,25 per stuk. Daarnaast kochten we voor een feestje boodschappen waarbij een aantal artikelen zaten waarvan de tweede gratis was. Deze mocht ik mee naar huis nemen.

Voorraad
Verder hanteer ik een boodschappenbudget, op de momenten dat ik nog wat ruimte had binnen dit bedrag heb ik (houdbare) producten gekocht voor de voorraad. Hierdoor heb ik maar weinig extra hoeven kopen voor de visite.

Zelf maken
Het voornemen wat me het meeste tijd gekost heeft is het maken van de taarten. Man moest ook trakteren op zijn werk en dit waren we even vergeten. Op dinsdag deed ik zoals gebruikelijk boodschappen toen hij me belde met de opmerking dat hij wel een zelfgemaakte appeltaart wilde trakteren. Om het mezelf gemakkelijk te maken kocht ik (eenmalig ;-)) twee pakjes appeltaartmix. In de middag heb ik een boterkoek en een appeltaart gemaakt die man de volgende ochtend trakteerde. Ik kreeg een halve boterkoek terug, de rest was al op. Hier kon ik dus niet mee aankomen bij de visite van die avond. Dus maakte ik woensdagmiddag nog een appeltaart en boterkoek.

De kosten deze week aan boodschappen vielen als nog enigszins tegen. Ik kocht voor €79,71 boodschappen. Het dubbele dus wat ik normaal kwijt ben aan boodschappen. Hier zat dan wel weer een dure krat bier bij, welke voorlopig nog niet op is. Mijn schoonouders aten op de woensdag ook gezellig mee, hiervoor werd ook extra ingekocht. Voor een verjaardag ben je ook altijd geneigd om meer te kopen zodat je in ieder geval niet zonder komt te zitten. Er bleek dus weer genoeg over, ik gaf afgelopen week maar €25,10 aan boodschappen uit. Dus al met al gaf ik €25,00 extra uit voor deze verjaardag, wat betekend dat ik deze aanpak ook bij mijn verjaardag zal proberen te hanteren.

Hoe pakken jullie het aan bij verjaardagen? Vieren jullie ze soms samen om zo de kosten en drukte te beperken? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Bij ons zijn de kosten ook altijd hoger in weken van verjaardagen. Maar zelf bakken helpt zeker.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herkenbaar dus, de tijd die ik er in stop om te bakken neem ik dan maar voor lief. Als je dat omrekent kun je misschien beter kopen. ;-)

      Verwijderen
  2. Ja meer kosten idd. Wij vieren ook verjaardagen samen, als het een beetje bij elkaar in de buurt valt. Scheelt.
    Bovendien houd ik me nu echt aan het lijstje. Dat scheelt diverse zakken chips over en nog meer zooi waar je alleen dik van wordt..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een lijstje helpt hier ook heel erg. Ik heb al gemerkt dat je (bij onze visite) genoeg hebt aan een zak chips, een zak zoute stokjes, een zak spekjes en een zak borrelnootjes. Dit is wel weer anders op een verjaardag in een weekend. Dan gaat er bijvoorbeeld ook meer drank doorheen. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  3. Oh dochters verjaardag was ook een portemonnee klappertje. Ik koop altijd veeeeel te veel. Kwarktaart en tiramisu hebben we zelf gemaakt, appeltaartje gekocht. Vreterij voor een weeshuis, iedereen bleef lunchen en aten ook 's avonds nog mee. Het was heel erg gezellig, dus ik heb het er graag voor over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou daar heb je gelijk in. Ik koop niet zozeer te veel maar vind het ontzettend gezellig en vraag dan ook altijd familie om mee te eten. Dat maakt die kosten wel weer goed. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.