Doorgaan naar hoofdcontent

Sparen

Het sparen gaat op het moment maar traag. In februari heb ik een overzicht gemaakt van al onze vaste lasten. Ik heb uitgerekend wat de kosten per maand zouden zijn en heb een automatische overboeking ingesteld zodat iedere maand het vaste bedrag op deze rekening bijgestort wordt. De bedoeling is dus dat ik per maand een bedrag reserveer voor alle uitgaven.

Nu is het alleen zo dat ik nog niet heel veel ruimte heb. Vervelend, want ik heb opeens wel een maand met veel uitgaven. Zo moest de motorrijtuigenbelasting (€211,-), uitvaartverzekering (€16,82), BSR (€122,50) en brommerverzekering (€81,68) betaald worden. Een totaalbedrag van €432,-. Hiervoor heb ik tot nu toe €187,01 opgebouwd. Het verschil moest ik deze maand aanvullen met het geld dat ik reserveerde voor de spaarrekening.

Volgende maand houd ik weer geld over, dan vul ik mijn spaarrekening extra aan. Deze maand dus even niet, maar volgende maand twee keer. Verder ben ik heel tevreden over deze aanpak. Volgend jaar zal ik hier ook niet meer tegenaanlopen, dan zal het gereserveerde bedrag in zijn totaal klaarstaan! Ik kijk er al naar uit. ;-)

Komt het bij jullie weleens voor dat jullie het saldo aan moeten vullen? Of hanteren jullie een andere manier voor het betalen van de vaste lasten? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Wij zetten Elke maand een vast bedrag op zij voor de jaarlijkse rekeningen. Dit op onze huisrekening. Zodat we weten dat het alleen voor die rekeningen is. ( inclusief eigenrisico voor de zorg)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat slim om die eigen risico er ook bij te trekken. Ik wil het even aan kijken, onze buffer kan het opvangen dus ik zit nu wel veilig. Misschien dat ik volgend jaar wel van aanpak verander. Heb je een hoge eigen risico? Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Saldo aan moeten vullen komt hier ook wel voor ja...

  Zolang het niet maandelijks is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, zo denk ik nu ook. En het zijn nu nog 'opstartproblemen'. ;-) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Ja soms even terugboeken. Hoewel dit jaar nog bijna niet gebeurd. Gaat goed met inschatten hier. We weten na een paar jaar bijhouden inmiddels ook precies wanneer alles komt. dat scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou daar zeg je wat! Ik krijg daar nu zicht op. Ik noteer wat er per maand steeds afgeschreven wordt dus volgend jaar heb ik inderdaad ook een mooi overzicht. Fijne dag!

   Verwijderen
 4. Hier werd alleen vorige week wat teruggeboekt. Betalingen van M. gingen van wekelijks naar maandelijks, met een overbrugging van 5 weken t.o.v. de laatste weekbetaling. Voor de rest zitten we redelijk op regel. We sparen iets minder momenteel in verband met het uitvoeren van klussen in en rondom het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Logisch, dan moet er wat geschoven worden. Wel heel prettig dat het allemaal goed loopt. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!