Sparen

Het sparen gaat op het moment maar traag. In februari heb ik een overzicht gemaakt van al onze vaste lasten. Ik heb uitgerekend wat de kosten per maand zouden zijn en heb een automatische overboeking ingesteld zodat iedere maand het vaste bedrag op deze rekening bijgestort wordt. De bedoeling is dus dat ik per maand een bedrag reserveer voor alle uitgaven.

Nu is het alleen zo dat ik nog niet heel veel ruimte heb. Vervelend, want ik heb opeens wel een maand met veel uitgaven. Zo moest de motorrijtuigenbelasting (€211,-), uitvaartverzekering (€16,82), BSR (€122,50) en brommerverzekering (€81,68) betaald worden. Een totaalbedrag van €432,-. Hiervoor heb ik tot nu toe €187,01 opgebouwd. Het verschil moest ik deze maand aanvullen met het geld dat ik reserveerde voor de spaarrekening.

Volgende maand houd ik weer geld over, dan vul ik mijn spaarrekening extra aan. Deze maand dus even niet, maar volgende maand twee keer. Verder ben ik heel tevreden over deze aanpak. Volgend jaar zal ik hier ook niet meer tegenaanlopen, dan zal het gereserveerde bedrag in zijn totaal klaarstaan! Ik kijk er al naar uit. ;-)

Komt het bij jullie weleens voor dat jullie het saldo aan moeten vullen? Of hanteren jullie een andere manier voor het betalen van de vaste lasten? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Wij zetten Elke maand een vast bedrag op zij voor de jaarlijkse rekeningen. Dit op onze huisrekening. Zodat we weten dat het alleen voor die rekeningen is. ( inclusief eigenrisico voor de zorg)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat slim om die eigen risico er ook bij te trekken. Ik wil het even aan kijken, onze buffer kan het opvangen dus ik zit nu wel veilig. Misschien dat ik volgend jaar wel van aanpak verander. Heb je een hoge eigen risico? Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Saldo aan moeten vullen komt hier ook wel voor ja...

    Zolang het niet maandelijks is...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, zo denk ik nu ook. En het zijn nu nog 'opstartproblemen'. ;-) Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  3. Ja soms even terugboeken. Hoewel dit jaar nog bijna niet gebeurd. Gaat goed met inschatten hier. We weten na een paar jaar bijhouden inmiddels ook precies wanneer alles komt. dat scheelt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou daar zeg je wat! Ik krijg daar nu zicht op. Ik noteer wat er per maand steeds afgeschreven wordt dus volgend jaar heb ik inderdaad ook een mooi overzicht. Fijne dag!

      Verwijderen
  4. Hier werd alleen vorige week wat teruggeboekt. Betalingen van M. gingen van wekelijks naar maandelijks, met een overbrugging van 5 weken t.o.v. de laatste weekbetaling. Voor de rest zitten we redelijk op regel. We sparen iets minder momenteel in verband met het uitvoeren van klussen in en rondom het huis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Logisch, dan moet er wat geschoven worden. Wel heel prettig dat het allemaal goed loopt. Bedankt voor je reactie.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.